Yingluck och fredagsmix

På fredagen valdes Yingluck Shinawatra officiellt till Thailands första kvinnliga premiärminister av representanthuset. Det har tagit några veckor efter det att hon vann valet då man måste svara upp mot alla klagomål av korruption etc. Vi får se hur det går för henne. Men att brorsan sitter och drar i trådarna nånstans vore väl inte helt överraskande.

Många hyllar restaurangen Suda på Sukhumvit soi 14. Den listas alltid som “SAS-personalens” favorit i artiklar och guider. Intressant referens. Visst, maten är bra. Men servicen har alltid varit svajig, så jag har dissat den lite grann. Men häromdagen var det dags att pröva igen. Två av rätterna kom direkt, men den tredje (morning glory) kom 30 minuter efter de andra två. Trist.

Apropå SAS så fick jag igår via en väldigt säker källa veta varför SAS-personalen portades från att använda Rembrandt Hotel för deras Air Crew. En sån sex-skandal hade idag blivit förstasida på kvällsblaskorna.

Var på vernissage på en konstutställning igår. Trevligt ställe. Men konsten var inte riktigt i min smak. Men det var trevligt sällskap och fri mat och dryck. Sånt gillas och fortsättningen på kvällen var kanon med gamla och nya kompisar.

Några bilder från veckan:

Det är nu bara en vecka från det att BTS öppnar upp förlängningen på Sukhumvit line. Man har också satt upp nya automater på vissa stationer. Knapparna visar nu summan man ska betala istället för en referenssiffra som tidigare. Bild två visar namnen på de fem nya stationerna.

Mitt bland allt krimskrams på våning sex i MBK så öppnade häromdagen en shop som säljer Ukuleles. Samma kväll såg jag en gatumusikant med en Ukulele. Nån trend jag missat?

Man har börjat riva husen mellan den tomma tomten och Digital Gateway på Siam Square. Nytt megastort shoppingkomplex på gång tro? Det blir ju ingen lummig och grön park i alla fall.

Frisörsalongen som jag gått till de senaste åren har införskaffat I-pads till alla stolar så att kunderna kan underhålla sig själva med lite surfing och spel. Smart och kul tycker jag. Jag var inte sen att leka lite.

Helg igen. Det började bra. Fick medlemskort till en av Bangkoks hetaste medlemsklubbar. Nuff’ said! Sånt gillas.

Tips:

Hard Rock kör Ladies Night på torsdagar. En grupp på minst fyra tjejer får 40% rabatt på helrören. Max fyra flaskor per grupp. Vill gärna se hur en grupp på fyra tjejer ser ut efter två helrör. De är väl redlösa redan då.

Hard Rock kör Tribute night för Elvis den 16 augusti. Trevlig tradition som de fortsätter med. Missa inte Elviskopiorna som brukar vara bra.

Party på Glow i kväll. FRI BAR mellan 10-11. De har öppet sent för den som vill:

Det var allt för nu.

Bangkok – never a dull moment!

 

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Hotell, Nattliv, Restauranger and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Yingluck och fredagsmix

 1. Älskar din blogg!

  Rologt med Ipads för kunder, kanske nåt för Sverige. <3

 2. bangkokinfo says:

  Tack. Nu dags för en Black coke, det är ju fredag!

 3. Pranpriya says:

  Lyx med Ipad haha! :)

 4. Jan says:

  Kan du berätta mer om sexskandalen? Är det storrin med korridoren?

 5. Dorvaldin Dapperin says:

  Fantastiskt trevligt att Du skriver! Jag önskar Dig all lycka och välgång!
  Må Herrens nåd, lysa över ditt ansikte!

  Jag blir så jävla glad – över att det.. trotts allt finns bra saker att läsa!

  Jesus brocha

 6. Per says:

  Vad med SAS o Rembrandt? Är detta nytt? Va ju nån skandal men det är ju säkert 10 år sedan… Var bor SAS nu då isf?

  Tack för en kul blogg!

 7. bangkokinfo says:

  Per, storyn från 1998, men vissa info var ny för mig. Vet inte vart de bor nu.

 8. Mia says:

  Vi var inne i ukeleleaffären när vi var i BKK förra månaden :)
  Enligt min bror är det jättepoppis i Thailand med ukelele, han har flera kollegor som tar lektioner :)

 9. bangkokinfo says:

  Verkar som ukelele är poppis. Vad blir nästa trend?

Leave a Reply