Uppraggad av en bedragerska

Fick härom dagen höra en historia om vad som hade hänt en kompis kompis, en historia som jag har hört i liknande versioner flera gånger förut. Han hade varit på tillfälligt besök i Bangkok och på kvällen gick han ut och festade på nattklubb i närheten av sitt hotell. Det blev Bed Supper Club på Sukhumvit soi 11. Ett ställe som av många sägs vara den bästa västerländska nattklubben i Bangkok. Men tyvärr lyckas de inte riktigt locka det hippa partygängen längre utan publiken består mest av turister och andra.

Där hade han träffat en tjej några år yngre en han i trettio årsåldern. Hon pratade bra engelska var välklädd och körde egen bil. Efter första kvällen tillsammans fortsatte de att träffas. Da som hon hette var från Roi Et i nordöstra Thailand. Hennes familj ägde några textilfabriker där och hon skötte familjens business i Bangkok.

De hade en trevlig vecka tillsammans innan det var dags för honom att åka hem till England. Även fast det var han som stod för det mesta betalade hon ibland små saker som taxiresor. Da verkade inte jobba så mycket men hon sa att det mesta kunde hon sköta hemifrån. Men ett dygn var hon borta på ett möte uppåt landet.

Det blev ett tårfyllt hej då på flygplatsen och de fortsatte att hålla kontakten varje dag han var hemma i England. Hon vart ett riktigt kap tyckte han: egen business, bra familj och ordentlig engelska. Det var annat mot de tjejerna han hade träffat ett år tidigare då han hade snurrat runt bland barerna i Pattaya.

Även fast Da var bortrest mycket på business och många gånger inte svarade i telefonen höll de kontakten bra och de planerade redan inför hans nästa resa till Bangkok. Fem veckor efter att han kommit hem ringde Da och sa att hon var gravid. Båda var överens om att det skulle bli abort. Hon visste en privat klinik. Ungefär 1.000 pund skulle det kosta. Det lät lite dyrt men eftersom han var en gentleman stod han för kostnaderna. Aborten gick bra och efter det så höll de kontakten som vanligt.

En vecka innan han skulle komma tillbaka och äntligen se Da igen ringde hon från Hong Kong. Hon satt i en rejäl knipa. Pengarna som hon skulle betala en leverantör med hade inte kommit fram och hennes mamma som annars kunde skicka pengar var bortrest. Hon behövde betala leverantören samma dag och det var bråttom!

Eftersom han var kär och de skulle träffas snart gick han med på att skicka 5.000 pund med Western Union. Pengarna skulle han få i Bangkok nästa vecka. När han sen landade dök hon inte upp och han hörde aldrig mer av henne.

Man bör alltså vara lite försiktig när man går ut här. Varje gång (vilket inte är ofta) jag går till BED ser jag killar som plockats upp av dessa tjejer. Oftast välklädda män i karriären på tillfälligt besök. Tjejerna ger sken av att ha egna pengar och business men är i själva verket slipade bedragerskor. Och de har många kompisar som gör samma sak så de vet alla knep att lura pengar av män. Om man bor här är det lätt att se om en person har egna pengar eller inte men det är ju så klart svårt för en som precis kommit hit. Men i regel hänger “hi-so” tjejer inte på Bed och liknande ställen.

Man slutar aldrig förvånas.

This entry was posted in Bangkok allmänt, Nattliv and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply