Uppdatering

Vill passa på att be om ursäkt för den uteblivna uppdateringen av bloggen den senaste månaden. Har varit tvungen att prioritera jobb och annat i första hand. Stundtals blir det ganska högt tempo här med många inlägg i veckan men ibland även svackor som nyligen. Ska hur som helst försöka skriva mer kontinuerligt här framöver.

 

Kör på med lite nyheter från senaste tiden:

Delar av Suvarnabhumi kommer inom kort att behöva renoveras. Regeringen har därför beslutat om att rusta upp Don Muang för att avlasta suvvan lite. Man lockar med kraftiga rabatter för de flygbolag som väljer att använda den gamla flygplatsen.

Nu står det klart att Air Asia, efter månader av förhandlingar, flyttar sin bas och alla sina Bangkokflygningar till Don Muang från och med 1 oktober. Kan bli bökigt och tidskrävande för den som ska fortsätta med andra bolag att ta sig emellan flygplatserna..

Två unga kanadensiska systrar hittades döda i sitt hotellrum på Phi Phi ön för någon vecka sendan. Man misstänker matförgiftning och kropparna har skickats till Bangkok för analys.

Polisen har slagit till mot ett callcenter på sukhumvit soi 26 och gripit ett gäng britter som sysslat med telefonbedrägerier. Den här typen av verksamhet omsätter oftast stora pengar och är vanlig i flera länder i sydostasien. Finns även svenskar som opererar på samma sätt från Thailand.

Snackisen den senaste tiden har varit om 23 åriga Duangjai Jansaunoi som i programmet Thailand got talent, klädde av sig topless och målade någon slags tavla med brösten. Kulturministeriet har i vanlig ordning gått i taket..

Mellan den 22-26 juni hade Bangkokpolisen en drive där man genomsökte extra många bilar för att leta efter skjutvapen och andra olagligheter. 234 vapen och en mindre mängd droger beslagtogs. Annars är vägkontroller ganska vanliga i Bangkok. Har själv blivit stoppad i både bil och taxi och blivit visiterad. Polisen brukar dock alltid uppträda professionellt även om man hört skräckhistorier om folk som fått saker planterat på sig.

På lördag är det stort party på Nest sukhumvit soi 11.

 

This entry was posted in Bangkok allmänt. Bookmark the permalink.

3 Responses to Uppdatering

 1. DD says:

  Trevligt att Du finns med oss!

  DD

 2. Jimmy says:

  Gott och se att du är tillbaks iaf man har varit inne ett antal ggr och undrat vart du tagit vägen..

 3. bangkokinfo says:

  Tack för kommentarerna killar.. Som sagt ska det bli tätare med uppdateringarna här framöver :)

Leave a Reply