Thaitanium – 10år på hiphoptronen

Thaitanium bildades i början av 00-talet av ett par thaikillar med amerikansk anknytning. Man slog igenom ordentligt 2006 med sin monsterhit Ta Leung (snuskig) och har sedan dess totalt dominerat den inhemska hiphopscenen. Låten fick, som mycket annat, kritik från myndigheterna eftersom man ansåg att den uppmuntrade omoraliskt beteende hos den yngre generationen. Videon är inspelad på gamla Route 66 och grabbarna brukade själva vara där och framföra låten från DJ-båset.

httpv://www.youtube.com/watch?v=GSUCWQKxoo8

Thaitanium spelar ofta i Bangkok och övriga Thailand men man uppträder också regelbundet i andra asiatiska länder och i staterna. Gruppen anses av många som de främsta thailändska hiphoppionjärerna.

Deras DJ, Dj Buddha, har sedan några år tillbaka sitt eget DJ-kolektiv Bangkok Invaders. De lirar på olika nattklubbar i Bangkok alla kvällar i veckan. I mitt tycke oftast samma mainstreamhiphop men publiken älskar det.

Man gjorde tidigare låtar ihop med Thailands andra stora hiphopartist, Joey Boy. Men man ligger numera i tvist med varandra vilket har lätt till att inga av Joey Boys låtar spelas på RCA eller andra klubbar som Bangkok Invaders sköter musiken på.

På skvallerfronten kan väl sägas att grabbarna är kända som notoriska playboys i Bangkok även om nån har gift sig nu.

Har själv sätt Thaitanium live många gånger genom åren och det är alltid bra drag. Killarna kan leverera live!

Nu den 25 november har man stor jubileumskonsert på Impact Arena. Biljetter finns att köpa hos Thaiticket Major.

Uppdaterar imorgon med nyheter om översvämningarna.

Har fått mycket mail den senaste tiden vilket är kul, men har dessvärre inte haft tid att svara alla. Eftersom fler har liknande frågeställning om översvämningarna är det bättre att ta de via kommentarerna istället så kan fler ta del av svaren.

This entry was posted in Nattliv and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Thaitanium – 10år på hiphoptronen

  1. Jag har sett dom flera gånger och jag tycker dom är riktigt bra. =)

  2. bangkokinfo says:

    Ja visst är dem bra! Ska du gå på konserten nu den 25:e?

Leave a Reply