Test av BRT

Hade idag lunchmöte på Fuji i Paragon. Det gick bra och hade efter det lite tid över innan gymmet på eftermiddagen så drog ner mot Chong Nonsi för att testa nya BRT.

Bangkok Bus Rapid Transfer är en busslinje som kör i en egen fil och varje stop har en egen station ungefär som en miniversion av BTS. Som med alla andra masstransportmedel i Bangkok har man i framtiden stora planer på att bygga ut BRT. Vissa kritiker menar att man borde satsa på billigare BRT istället för att bygga ut BTS eller MRT.

Första sträckan öppnade i slutet av förra månaden och går mellan Sathorn och Ratchapruek på Thonburi-sidan av floden. Just nu är det gratis att åka denna buss fram till den 31 augusti, sen 10 baht per resa året ut.

Vid BTS Chong Nonsi går man över en ganska lång gångbro för att komma över till BRT. De Kina-tillverkade bussarna hade få sittplatser och luktade nymålat. På de flesta ställen hade bussen en egen avgränsad fil men inte överallt. Så ibland fastnade vi lite i köer eftersom bilisterna körde i bussfilen. Tror man kommer vara tvungen att spärra av BRT’s fil helt framöver.

Resan över till Thonburi tog ca 30min och lite snabbare på tillbakavägen utan köer. Tyckte stationerna var fina och fungerade bra. Men man behöver nog fixa till bussfilen lite sen då det var lite väl guppigt ibland.

This entry was posted in Transport and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply