Tempel

Vänner från Sverige är på besök i stan och ville se lite tempel så jag hängde på en sväng. Vi hoppa kanalbåten nere vid Siam och åkte till ändstationen i Banglampu i närheten av Democracy monument, och lite längre bort, khaosan road.

Gick först förbi Wat Saket och tog några bilder utanför. Lite längre fram på Ratchadamnoen avenyn ligger relativt nyöppnade Rattanakosin Exhibition Hall. Ett museum där man kan lära sig mer om Bangkoks historia med hjälp av modern teknik som guidade turer i 4D. Tyvärr var det lång väntetid tills nästa tur så vi fortsatte med taxi ner till Grand Palace. Annars har Rattanakosin Exhibition Hall fått bra kritik och jag hoppas att jag kan besöka det en annan gång snart.

Inte så länge sen man var där sist men tycker Grand Palace alltid är lika spännande med sin arkitektur och utsmyckningar i templen. Blev positivt överraskad över att det inte var några  bedragare i sikte utanför. De påstår för turister att templet är stängt etc och försöker istället lura av dem pengar på olika sätt. Har myndigheterna äntligen tagit tag i problemet, som säkert förekommit i 30 år, eller hade jag bara tur idag?

Gick sen ner mot floden och tog båten över till gryningstemplet Wat Arun. Det börjades byggas redan på 1700-talet till den hinduiska guden Aruns ära. Alltid kul att klättra upp för de branta trapporna för att titta på den fina porslinskeramiken och utsikten över floden.

Efter en hel dags flängande bland tempel blev det sen en välförtjänt drink nere vid floden.

En av Bangkoks bästa bufféer, NEXT2, på Shangri-La Hotel kör just nu en drive: Ät och drick (av lokal öl) så mycket du orkar för 1750 baht. Kanske lite dyrt för en middag men helt klart prisvärt för riktigt bra mat, om ni frågar mig. Även själva hotellet rekommenderas för den som vill bo flott vid floden.

 

This entry was posted in Hotell, Sevärdheter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply