Sukhumvit – gatumat när den är som bäst

Ikväll tog jag och en kompis en liten kvälls och matpromenad på Sukhumvit. Först flodbåten till Nana Nua piren. Därifrån gick vi längs vattnet och upp vid Bumrungrad sjukhuset. Sen in på Sukhumvit soi 3. Den gatan är väl så nära mellanöstern man kan komma i Bangkok. Hit ska man gå om man vill käka goda grillspett och röka vattenpipa.

Därifrån gena vi över till soi 5 och kvällens första stopp. Utmärkt gatukebab för 50 baht i slutet av soien. Stället är väldigt populärt vilket man inte minst märkte på alla moppebud som kom för att hämta och leverera kebab till andra delar av stan.

Efter det gick vi en bra bit upp längs Sukhumvit. Kul att se hur gatan förändras kvarter efter kvarter. Först mycket afrikaner och folk från mellanöstern. Sen mest västerländska turister och bartjejer. Efter det börjar mer och mer ställen som riktar sig till japanska expats dyka upp i höjd med soi 33.

Kvällens andra stop blev den lilla men välkända restaurangen IM CHAN (proppmätt på thai) innan soi 39. Här käkade vi papaya och glasnudelsallad. Allt sköljdes ned med ett par stora kalla Singha.

Längre upp på gatan var flera nybyggen igång. Där verkar man jobba dygnet runt så gatubilden dominerades av byggnadsarbetare i blåa långärmade tröjor.

Kvällens sista stop blev på ett hak precis innan BTS Thong Lo. Klientelet här var blandat med dels kontorsarbetare på väg hem och andra, av klädseln att döma, som skulle vidare ut på Tong Lo/Ekkamai. Vi dela på en stor kryddig Tom Yam Goong och ett par kalla. Sen blev det BTS hem.

Tyvärr blev det få och dåliga bilder.

Läste en intressant artikel i Bangkok Post om thaitjejer som åkt fast i andra delar av Asien som drogkurirer åt afrikanska gäng som opererar från Bangkok. Dock tror jag inte tjejerna var så omedvetna om vad de sysslade med som journalisten antyder.

This entry was posted in Områden, Restauranger and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sukhumvit – gatumat när den är som bäst

  1. J, BX says:

    Ett råd, om du inte redan provat det. Ett matstånd på JJ, Fon Taloop Isaan, med Isaanmat som slår det mesta. Deras som tam är original Isaan och de har även en bra tam bpa, enligt ryktet i vart fall

  2. bangkokinfo says:

    Hej,

    Nej känner inte till det matståndet men det ska testas nästa gång jag är där. Tack för tipset!

Leave a Reply