Siam City Park

Det var svalt och mulet igår vilket betyder perfekt badväder i Bangkok. Satte mig i en taxi och åkte ut till Siam City Park i norra Bangkok.

När jag kom fram blev min taxi stoppad ute vid vägen av det lokala taxigänget som hävdade att han inte kunde åka in där och jag istället kunde åkte med dem den sista biten. Men jag valde hellre att gå 100m till entrén. Väl där så kom nån annan filur fram att hävdade att eftersom jag var farang så kostade det 600 baht i inträde. Jag kunde följa med till kontoret så skulle han fixa en biljett. Avböjde och betalade 300 som alla andra.

Sånt här tycker jag är väldigt oprofessionellt av Siam City Park att låta ske utanför. Skärpning annars har ni snart inga besökare kvar!

Nöjesparken firar 30 år i år. Det märktes då många av attraktionerna hade några år på nacken och är i behov av renovering. Så här på en vardag var det nästan inga besökare alls vilket var skönt men parken gav ett slumrande intryck då många kiosker och annat var stängt. Siam City Park är uppdelad i fyra olika delar. Tivolizonen Siam X-treme var helt ok med några sköna bergochdalbanor och andra typiska attraktioner. Deras Alladin gav mig gamla minnen från flygande mattan på Grönan. Att åka upp i 109m höga utsiktstornet Siam Tower var också kul.

Siam Genius zonen som hade något löjligt Afrika- och Dinosaurie- tema kan man gott skippa on man inte har barn med sig under 10 år.

Parken är mest känd för sin Siam Lagoon zone som är en vattenvärld med bland annat världens största vågmaskinsbassäng. Det fanns också några roliga vattenrutschbanor.

Intill nöjesparken låg Siam Camping där scouter och skolklasser som är på besök i Bangkok brukar campa.

Deras hemsida och vägbeskrivning hittar ni här

This entry was posted in Aktiviteter and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply