Pressfrihet?

Pressfriheten försämras alltmer i Thailand. Nu rankas landets pressfrihet som 153 av 178 undersökta länder av “Reporters Without Borders”. Nedan ser ni hur Thailand rankats de senaste åren. En dalande trend kan man säga. 2002 – 65, 2003 – 82, 2004 – 59, 2005 – 107, 2006 – 122, 2007 – 135, 2008 – 124, 2009 – 130, 2010 – 153. Sverige rankas delad etta.

Klubben Insomnia som jag skrev om igår ägs av ett gäng som har flera sunkiga ställen i bland annat Pattaya. Har de samma koncept i Bangkok? Då kommer jag inte gå dit i alla fall. De skrävlar redan på olika forum att de kommer ha öppet till fyra på morgonen. Nåja.

Jag försöker hålla mig till Bangkok och Thailand i bloggen, men denna nyhet om Burma skriver jag om. Landet har bytt flagga, nationalsång och namn från och med torsdagen. Läs mer här.

Apropå sunkigt. Denna bild rullade ett tag på skärmar i hissen på hotellet där mitt gym ligger. Jag kan inte påminna mig att jag sett den på ett tag. Men trist när ett finare hotell måste ha såna skyltar för att folk ska kunna klä på sig kläder när de ska äta.

Over and out!
This entry was posted in Bangkok allmänt, Nattliv, Områden and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Pressfrihet?

 1. Den där bilden borde man egentligen inte behöva visa. Det borde liksom vara allmänt hyfs… Men eftersom de visar den behövs det säkert ibland, tyvärr…

 2. Bra att någon annan tar upp censur-situationen i landet. Jag har skrivit mycket och ofta om Thailands ökade censur, men tror att väldigt många inte förstår allvaret i läget…

 3. bangkokinfo says:

  Freedomtravel, tyvärr måste man visa denna typ av skyltar på många ställen i Bangkok.

  Malee: Visst. Sånt måste upp till ytan, fram i dagsljuset helt klart. Detta plus censuren på Internet är ju så dåligt för ett land som i vissa fall verkligen vill framåt.

 4. Frallan says:

  Vilka delar förstaplatsen med Sverige?

 5. bangkokinfo says:

  Frallan,

  Finland, Iceland, Netherlands, Norway, Sweden, Switzerland delar på första platsen. Sen har du hela listan här: http://en.rsf.org/press-freedom-index-2010,1034.html

Leave a Reply