Parkliv

Inget inplanerat efter lunch så det blev en liten utflykt till Chatuchak Park. Smidigt att ta tunnelbanan, MRT, dit och kliva upp nästan mitt i parken. Mulet ute vilket var behagligt. Runt parken ringlar en konstgjord flod. Så vi hyrde trampbåt och åkte runt där ett tag. Fint med all grönska. Sen blev det en liten picknick i gräset med grillspett och annat gott.

Ett stenkast ifrån Chatuchak Park ligger Suan Rot Fai (Tågparken). Området var tidigare delvis en golfbana ägd av Thailändska Järnvägen men är numera ombyggd till en jättepark öppen för allmänheten. Nästan ett måste att hyra cykel för endast 20 baht för att ta sig runt smidigare. Parken är framförallt populär bland barnfamiljer. Det finns många lekparker och en fin liten swimmingpool för ungarna att plaska omkring i. Det finns även ett litet museum där barn kan lära sig trafikregler.
Perfekt att ta familjen hit om man ledsnat på trånga och varma Weekend Market i närheten. Cyklade omkring där och tittade på alla som flög drake, paddlade kanot, spelade fotboll eller liknande. Sen vart det MC taxi tillbaka till MRT.

This entry was posted in Aktiviteter, Sevärdheter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply