Översvämningar i Thailand

Översvämningarna fortsätter tyvärr med full styrka nu under regnperiodens “peak”. Vattnet i Chao Phraya förväntas stiga ännu mer nu de närmsta dagarna. Hundra tusentals människor har fått evakueras från sina hem i mellersta, norra och nordöstra delarna av Thailand. I Ayutthaya ser det illa ut med stora delar av centrum under vatten. Stans största sjukhus har evakuerat 300 av sina 600 patienter.

I Bangkok vädjar premiärministern Yingluck till allmänheten att donera 700 000 sandsäckar för att skydda viktiga områden i huvudstaden. Det är framförallt förortsområden i stadens utkanter som är i farozonen. Man har upprättat flera evakueringscenters i bland annat Rangsit.

I varuhusen har folk hamstrat flytvästar och annat som kan vara bra att ha vid en översvämning. Det har i sin tur lätt till att skrupelfria affärsidkare köpt upp stora lager som man säljer på marknader för det mångdubbla priset.

National Flood Relief Centre har upprättat en hotline på 1111 din man kan ringa och rapportera om översvämningar eller om man är i behov av evakuering!

Karta från Bangkok Post på områden i Bangkok som riskerar att drabbas.

BV

Det är de värsta översvämningarna på länge men det är inte första gången stan drabbas. Hittade en video från översvämningarna 1942 då man paddlade i båtar runt democracy monument i båtar!

I Lop Buri har myndigheterna delar ut extra kondomer till invånarna som drabbats av översvämningarna. Man menar på att dem inte har så mycket annat att göra då och man vill skydda sig mot en “baby boom”.

Thailands fiskeindustri är delvis väldigt smutsig där bland annat burmeser utnyttjas under slavliknande förhållanden. Vissa har inte fått lämna fiskebåtarna på flera år. Hittade en bra artikel i ämnet från i våras.

 

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Översvämningar i Thailand

 1. Tobias W says:

  Hejsan!

  Jag har några frågor, jag och min flickvän befinner oss i Thailand och till helgen hade vi tänkt åka till Bangkok över några dagar. Är det problem med översvämningar i centrala Bangkok också? Vi hade tänkt åka en tur på floden, kanske se grand palace, chinatown, JJ market. Går det? Rekommenderar du några andra sevärdheter? Första gången hon är i Thailand.

  MVH,
  Tobias

 2. bangkokinfo says:

  Hej Tobias,

  Det har regnat ordentligt vilket inte förbättrar situationen. Om floden börjar svämma över ordentligt så kanske området runt Grand Palace blir lite extra blött. Jag ska ta mig ner till floden i veckan lite mer och kolla. Vattnet är nog extra strömt just nu vilket gör en att en flodtur kan vara lite lite sämre alternativ.

  Så mycket jag vet så ska nog JJ och Chinatown vara ok. Hoppas hinna till Chinatown i veckan i alla fall för att kolla.

  Sevärdheter finns det gott; konstgallerier, museum, Jim Thompson House. Sen är väl ett besök på någon högt belägen utomhusbar ett intressant alternativ. Tänker främst på Skybar at Sirocco. Men det finns ju alternativ till det också (Red Sky Bar, Moon Bar at Vertigo, och några till.) En bra start på en kväll på stan kan vara Cheap Charlie på Sukhumvit soi 11 för att sen leta sig vidare.

  Restauranger och barer finns det ju en massa roliga alternativ på om man vill kolla in nattlivet också. Finns allt för alla smakriktningar tycker jag.

  Shopping runt Siam Square: Siam Square själv har en massa roliga småbutiker designers, sen har du Siam Paragon, Siam Discovery och Siam Center på rad och mitt emot MBK.

  Vart bor ni? Lättare att peka er nånstans då.

  Undvik alla som försöker kränga kostymer, ädelstenar etc etc etc på gatan, dvs de som haffar turister på gatan och lurar de nånstans. Och om de säger att Grand Palace är stängt på grund av det ena eller andra, LITA INTE PÅ DET! Det kan vara stängt, men det händer en dag om året kanske. Gå ända fram till grinden och kolla själv.

  Allt så här just nu!

 3. Tobias W says:

  Hej!

  Tack för all info!

  Vi har inte bokat boende än, sitter och kikar på agoda. Vi skulle vilja bo nära BTS, lite lyxigare men ända ganska billigt. Detta var ett av hotellen som såg intressant ut: Fraser Suites Sukhumvit.
  Har du någon erfarenhet av detta hotell?

  MVH,
  Tobias

 4. bangkokinfo says:

  Hej Tobias,

  Har ingen erfarenhet Fraser Suites, förutom att hemsidan ser bra ut.

  Kan annars rekommendera Centara Grand i Central World. Skön utsikt mitt i smeten med bra skybar på taket. Gångavstånd till mycket annars nära BTS Siam som är knutpunkten för skytrain.

  http://www.agoda.se/asia/thailand/bangkok/centara_grand_at_central_world_hotel.html?cid=1431291

  Hoppas du får en kul vistelse i Bangkok och fråga gärna om det skulle vara något mer du undrar över :)

Leave a Reply