Marknad utanför MBK

Lugn måndag här i Bangkok. Hemma hela dagen men noterade genom fönstret att det regnade en skvätt på eftermiddagen. Drog till gymmet vid 19.00 tiden.

Efter träningen så gick jag förbi den lilla “marknaden” på plattformen utanför MBK. Man får egentligen absolut inte sälja nått här. Men nästan varje kväll, när poliserna som patrullerar här har gått hem, så kommer det försäljare och lägger ut sin filtar med varor. Dessa poliser är även kallade “cigarettpolisen” i folkmun då de ständigt bötfäller turister som skräpar ner eller röker på plattformen De har säkert ingen aning om vad som försiggår här på kvällarna.

Nåjå jag gillar marknaden i alla fall. Här kan man ofta göra riktiga fynd och priserna är fasta och visas på skyltar. Kan verkligen rekommenderas för turister som blivit smålurade på MBK hela dagen. ;)

Köpte några t-shirts med roliga motiv till en kompis lillebror i Sverige för 100 baht. Fyndade även en kreditkortshållare för 100 och ett skal till mobil för 50 baht. Billigt.

This entry was posted in Shopping and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Marknad utanför MBK

 1. Anders says:

  Jaså, det är därför de “dukar upp” på kvällen.
  Kul marknad, helt otroligt vad mycket varor vissa har med sig dit.
  Brukar vara ett gäng som dansar där också.

 2. Madeleine Gbg says:

  Härligt! Jag vet att första gångerna vi var i Bangkok så var det massor av säljare just där även dagtid för att något år senare vara helt tomt. Då kom jag ihåg att det gick vakter som kollade av plattformen hela tiden. Men nu är de tillbaka kvällstid alltså!? Grymt kul, hittade alltid massor av roliga saker just där.
  //Madeleine

Leave a Reply