Loy Krathong 2012

Då är det dags för Loy Krathong 2012 i Thailand. Det firas rätt hårt även i Bangkok med många ställen som erbjuder speciella menyer och tillställningar.

Vad det hela går ut på kan man läsa om här.

bangkok

Även MBK vill vara med och fira så klart. Man har under tre dagar en festival med tema på 60- och 70-tal som avslutas den 28 november.

Längs långsidan utanför MBK har man satt upp ett antal bås där man erbjuder lite olika spel, snacks, drycker och även filmvisning av gamla thailändska filmer. Lite gammaldags marknadkänsla. Det fanns också en hel del kul vintageskyltar och gamla bilar.

Man har också en catwalk-tävling för barn på temat och barnen går och plojar på scenen. Rätt kul att se faktiskt! En kort film nedan. Kolla in lillkillen efter 1,21 minuter.

bangkok

bangkok

bangkok

bangkok

This entry was posted in Bangkok allmänt, Områden, Shopping and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Loy Krathong 2012

 1. Robert says:

  Härliga bilder, den översta på bilen tycker jag speciellt om då den påminner mig om fenomenet med bar-bilarna som ställs upp lite varstans i bankan kvällstid! Skönt avslappnat och billiga drinkar, de gillas:)

 2. Markus says:

  Några bra tips på vart man bör bege sig om man inte har bokat (dyrt?) bord vid floden? Någonstans vid floden eller är t.ex. Lumpini bra?

  • bangkokinfo says:

   Markus. Lumpini ok, vattendragen vid Emporium, Queen Sirikit park och liknande likaså. Bäst vid floden, men mycket folk överallt. Vid BTS Saphan Taksin är det ju lätt att komma till men extremt mycket folk. Det gäller att ha tålamod vart man än går. Jsut nu öser regnet ner så det lär väl sabba en del kan man tänka.

 3. Robert says:

  Ja så är de ju, svårt att kontrollera vad som är i flaskorna och svårt förvandlings barer när barbilarb ställer sig precis utanför bl.a.

  • bangkokinfo says:

   Om man tar Sukhumvit soi 11 som exempel så är det i stort sett omöjligt att ta sig fram på helgerna. Bara glad att man inte blivit påkörd ännu när man ska kryssa mellan alla barer etc som står mitt i gatan. Skulle kännas konstigt att ha en vanlig bar där då man måste betala hyra etc och sen kan gästerna knappt ta sig dit för alla hak på gatan.

   Skulle några sätta sig på ett liknande bar på Sveavägen i Sthlm?

Leave a Reply