Lönehelg

Då var lönehelgen i Bangkok för denna månad avverkad. Mycket folk överallt kändes det som. Eller rättare sagt sjukt mycket folk på de heta barerna som jag besökte med mina kompisar. Nästan så man blir lite skraj och undrar hur de tänker när de fyller på med folk. Branden på Santika var ju trots allt bara för några år sen. Men vi hade trevligt i alla fall.

Johnnie Walker är via sitt moderbolag inblandad i en mutskandal här i Thailand. Varför är man inte förvånad.

Det är “klockmässa” på Siam Paragon. Det en salig blandning av billiga, dyra och även svindyra klockor. Men det finns en del intressanta “deals” för den som vill kolla på klockor. Håller på fram till den 9 augusti om jag minns rätt.

En ny restaurang som jag vill prova ser lovande ut. Gick dit igår för att kolla öppettider och liknande. På dörren hänger det en skylt med följande text: öppnar om två veckor! Intressant. Men jag återkommer med en rapport.

Antalet hak som öppet annonserar att de stänger 4-5 på natten ökar. Konstigt med tanke på att de måste stänga 2. Och klubbar som lockar med fri bar första timmen vissa kvällar ökar också. Det är hård konkurrens nu.

Jag tänkte spela tennis idag men regn kommer nog stoppa det. Det bli stenhård löpning på löpbandet istället.

 

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Nattliv, Områden and tagged , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Lönehelg

 1. Erik says:

  Tänkte fråga dig om du har någon koll på hur mycket en normal lön ligger på i Thailand.

 2. bangkokinfo says:

  Erik,
  beror på vad man menar. Det finns en minimilön för olika yrken och delar av landet. Den lönen ska ju nu höjas enligt nya regeringen till betydligt högre nivåer. Blir intressant att se hur det blir med det.
  Några cirkanivåer. En engelskspråkig journalist tjänar 15000 baht, en kontorstjej allt från 8000 baht och uppåt. Minimilönen för en byggnadsarbetare är under 200 baht / dag om jag minns rätt. Men det finns många olika variabler såklart.

 3. Erik says:

  Ok, verkar stämma med det jag har hört. Åkte med en väldigt trevlig taxichafför i Bangkok som sa att han tjänade 8500 Baht per månad. Så tänkte bara kolla om det var mycket eller lite.

  200 Baht är fortfarande ruskigt lite pengar, även i Thailand.
  Hoppas att det stiger betydligt med den nya regeringen.

  Tack för ditt svar :)

 4. Jenna says:

  För att spinna vidare lite på eriks fråga: Vad jobbar de flesta utlänningar med som bor i Thailand? Eller är det väldigt blandat? Tänker att det nog borde finnas någon slags trender/mönster gällande detta..

 5. bangkokinfo says:

  Jenna, det är en blandat kompott: börsmäklare, restauranganställda, hotellanställda. företagsrepresentanter för olika företag, försäkringsmäklare, dyklärare och mycket annat…..

 6. Högre löner kommer ju oxå leda till högre priser och det är ju inte lika kul..

  • bangkokinfo says:

   Ja visst lär det bli viss inflation inom vissa områden. Det som Thailand behöver göra hur som helt (förutom att höja minimilönerna) är att försöka effektivisera arbetet mer vilket i slutändan ger högre produktion och bättre ekonomi.

Leave a Reply