Kratin Daeng

Grundaren av Krating Daeng (Red Bull) är Thailands rikaste man med tillgångar på 4 miljarder US-dollar. Krating Daeng startade som utveckling (kopia?) av den japanska energidrycken Lipotivan D (allmänt kallat Lipo). Lipo exporterades till Thailand för att tillgodose de japanska arbetarnas efterfrågan i Thailand. Denna dryck passade även den thailändske arbetaren. Så 1981 tillverkade Chaleo Yoovidhaya då en sötare och starkare dryck som fick namnet Krating Daeng (för att locka bönder och andra arbetare).

Dietrich Masteschitz från Österrike insåg den internationella affärspotentialen och blev partner med Chaleo Yoovidhaya för den internationella marknaden. Man la till kolsyra och gjorde drycken mindre söt för att passa den europeiska marknaden.

Konkurrenter i Thailand är bland annat:

Lipo, M-150, Carabao Daeng (lanserat av artisten Carabao), Hang. Hang marknadsför sig som en bra dryck mot baksmälla, men undrar över det än idag. Som man ser på bilderna nedan så finns Shark både med och utan kolsyra. En ren marknadsanpassning kan man tänka.

Drycken innehåller bland annat: aminosyran Taurin, koffein, socker och vitamin .

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply