Korea Music Wave och Condo Show!

Tsunamin i Japan

Tankarna idag går ju självklart till alla drabbade i Japan. Tragiskt men denna naturkatastrof. Påminner mig om 2004 då jag besökte katastrofområdet runt Phuket efter flodvågen. Starka minnen.

Korea Music Wave

Nu ikväll drar Korea Music Wave igång här i Bangkok på Huk Mak inomhusstadion. Stora delar av den koreanska popeliten kommer stå på scen och detta är ett evenemang som många yngre här har sett fram emot länge. För er som undrar hur koreansk popmusik låter kan man väl säga att mycket kan kallas för extrem tuggummipop.

Förr var det Japan som var på modet här i Thailand. Men på senare år har Syd-Korea allt mer tagit över den platsen. Det gäller mode, mat, dryck, godis och framförallt musik. Thailändska turismen till Korea har också ökat. Det var väl gruppen Wonder Girls med låten Nobody från 2008 som först gjorde K-pop riktigt stort här.

House & Condo Show

Tidigare idag var jag nere en snabbis på Queen Sirikit Center för att kolla in condomässan med en kompis. Det byggs väldigt mycket lyxiga condohus nu i Bangkok och det var många utställare på mässan.

Har själv såklart lockats många gånger av tanken att köpa en condo här. Men det är mycket som är osäkert också. Visst utlänningar får äga lägenheter här (till skillnad från hus) men regelverket kan vara snårigt och man har inte alls samma konsumentskydd som hemma. Men det finns ju fördelar också. Man betalar nästan ingen hyra och man kan hyra ut sin lägenhet hur man vill.

Men men tänker inte köpa nått nu i alla fall. Många pratar ju också om en fastighetsbubbla som kan spricka snart..

Mässan pågår även imorgon för den som är intresserad. Ta tunnelbanan till MRT Queen Sirikit Center.

Rödtröjorna

Nu demonstrationer idag runt Democracy Monument (inte långt från Khaosan Road) Klockan åtta ikväll ska Thaksin komma live via videolänk från sitt gömställe. En kompis la nyss upp en bild via four square:

Svensk gripen i Phuket.

Svensken John Redling har arresterats i Phuket för stöld av 85 mobiltelefoner av märket Nokia. Bild nedan och läs mer här.

Novotel Ploenchit

Novotel Ploenchit har fått bra kritik av många. Man förstår dem. Rymliga rum, lite nytänkande och mycket bra läge vid BTS Ploenchit gör detta hotell till intressant alternativ. Jag var förbi och tittade när jag var i området nyligen. Är imponerad.

Bangkok – Never a dull moment.

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Hotell and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Korea Music Wave och Condo Show!

 1. Måste bara säga att du har skrivit fel angående Korean music wave… Det var på Rajamangala National Stadium =) Det var i vilket fall som helst den bästa konserten jag varit på :)

  • bangkokinfo says:

   Det har du helt rätt i. Konserten var ju på den större utomhusarenan. Inomhusarenan ligger också i området. Kul att höra att det var en bra kväll. Vem vet man kanske skulle gå själv och lyssna på lite k-pop nästa gång :)

 2. Madeleine Gbg says:

  Måste bara berätta om förra årets resa då min dotter var knappt 4 och vi såg den koreanska(vi trodde de var thailändska dock) gruppen “4 minute” på TV och då började jakten på deras CD. Lönlöst! Inte förrän vi kom upp till Bangkok efter nästan 4 veckors letande fann vi den, på MBK, “4 minutes” CD! Lyckan var total och den spelas flitigt hemma fortfarande! :-) Och ja, jag dansar då med! :-)

 3. bangkokinfo says:

  Madeleine,
  Kul att det löste sig. Många gånger så får ju vissa låtar vissa minnen att blomstra upp.

Leave a Reply