Hiv / aids

Bangkok är svårslaget just nu. Många kulturevent, bra nöjesliv, kompisar på besök, jobb rullar på. Trivs mycket bra just nu.

HIV / AIDS

En trist baksida med Bangkok och Thailand är spridning av hiv/aids.

Enligt en nyligen presenterad undersökning så är oskyddad sex fortfarande den främsta orsaken till hiv/aids i Thailand. Studien genomfördes bland 130 000 människor, främst de som får blod, sprutnarkomaner, gravida kvinnor, manliga patienter med sexuellt överförbara sjukdomar, och prostituerade i åtta provinser.

Datainsamlingen visar att hiv/aids-infektion hos manliga prostituerade representerar 21 procent av alla smittade människor. En av fem manliga prostituerade har hiv/aids. Infektion bland manliga prostituerade under 20 år är den högsta, vilket motsvarar 15 procent.

Infektionspridning bland människor som extraknäcker (kontorstjejer, studenter och andra) som prostituerade ökar medan den för heltidsprostituerade är i en nedåtgående trend. Sjuttiofem procent av AIDS-patienterna är mellan 20 och 44 år. Efter det att den löpande datainsamlingen började 1984 har viruset smittat nästan 380 000 människor. 90 000 av dem har dött. Oskyddat sex visar sig vara den största orsaken till infektionsspridning.

Det är väl dags att myndigheterna tar tag i sexualutbildningen snart…

 

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Nattliv and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Hiv / aids

 1. Jan says:

  Vad är det för likhet mellan bungy jump och att ha sex i Thailand?

 2. Kristina says:

  Hej, har du möjligen nån länk till eller namn på studien? Skulle gärna vilja läsa mer!

 3. Mats says:

  Ja de bör få lite koll.. även vad det gäller andra könssjukdomar än HIV

 4. Dorvaldin Dapperin says:

  Tack för trevliga texter/bilder o information!

  Ja, det är väl lite si o så med glädjen i HIV o AIDS.. MEN livet skall ju ta slut för oss alla en “vacker dag”.. Hur vet vi inte.. Efter som inte tid finns.. Så får vi alla vara med från början till slutet! Trotts allt!
  Leve livet!

 5. bangkokinfo says:

  Kristina. ledsen för sent svar. Fick infon i ett email utskick som jag efter att ha läst det skickat i papperskorgen. Har försökt hitta infon igen utan framgång. Sorry!

 6. Kristina says:

  Ingen fara, får googla själv å se om jag hittar nåt! Tack!

 7. Helt sjukt, 130 000 människor är hela den staden jag bor i gånger två.

 8. Hej på oss!

  Aldrig i historien har så få procent av oss – dött av våld, krig eller infektions sjukdomnar!
  Allt har blivit till det “bättre” – faktiskt! Med tanke på att tid och rättvisa inte finns.. Så är det fan i mej, ganska fint liv… Trotts allt! Låt oss njuta, och ta till oss Kärleksbud-skapet..

  Dorvaldin

Leave a Reply