Gott Nytt 2011!

Så där ja, då var nya året igång ordentligt. För min del betyder det back to work! Efter några dagar med mycket firande och polare på besök är det ny dags att fokusera på jobbet igen. Alltid skönt med lite ledigt men nu är semestern slut då Thailand, Sverige och resten av värden vaknar till liv igen efter nyårshelgen.

Till skillnad från hemma brukar man här fira in det nya året både dagen innan och efter själva nyårsafton. Även fast många lämnat staden märktes det inte på stadens klubbar som var knökfulla hela helgen. Började själv med en ganska stilla utgång på torsdagen.

På nyårsafton blev det först supé med grabbarna. Helt ok mat men servicen var väl inte den bästa. Därför blir det inget omnämnande här ;). Sen vart det vidare till RCA som hade sitt klassiska nyårsparty med stora utomhusarrangemang utanför Route och Slim. Efter det blev det ner till Thong Lo och hem vid soluppgången ungefär. Dagen efter mådde man lite som killen på bilden nedan hehe.

Den nyhet som har engagerat flest människor här den senaste veckan, är om sextonåriga Preawa som vårdslöst körde sin Honda Civic och krockade med en mini-van som ledde till att åtta personer dog. Strax efteråt började bilder spridas där hon till synes står och chattar med sin Black Berry direkt efter olyckan utan att bry sig om de skadade personerna från bilen hon krockade med. Dock har hon senare sagt att hon försökt ringa hem och till försäkringsbolaget. Hon har även hälsat på skadade på sjukhuset.

Preawas pappa är en högt uppsatt polis och hennes familj är inflytelserik. Eliten i Thailand brukar i regel alltid klara sig från hårda straff. Så verkade det även bli i detta fall men så startades en anti-Preawa grupp på facebook som på bara ett dygn fick över 150 000 medlemmar. På det sättet har olyckan fått stor uppmärksamhet. PM Abhisit har nu uttalat sig om att “ingen står över lagen och en ordentlig utredning ska göras”

Vi får hoppas att det nya året här i Bangkok blir lugnt politiskt utan nedbrända shoppingcenters, upplopp och andra oroligheter.

Over and out!

This entry was posted in Bangkok allmänt, Nattliv. Bookmark the permalink.

4 Responses to Gott Nytt 2011!

  1. Det är ju helt galet! Alla människor ska ju få samma straff, oavsett om de har föräldrar som är korrupta poliser eller inte :(

  2. bangkokinfo says:

    Hej,

    stämmer bra, och folk börjar tydligen reagera starkare på detta “beskydd” som vissa får.

  3. Pelle says:

    Också trist att det ska till en facebook grupp för att öppna upp fallet och driva det framåt…..

  4. Pingback: Redbulls grundares barnbarn körde ihjäl polisman i morse - |

Leave a Reply