God Fortsättning

Har hämtat mig från förkylningen men det har tyvärr varit lite tekniskt strul med bloggen i veckan, varav uppdateringarna har uteblivit. Men det är åtgärdat och allt funkar fint igen. :)

Igår firade man barnens dag i Thailand. Väldigt många barnfamiljer var därför ute på stan och skämde bort sina ungar på olika sätt. Mest liv var det nog i Central World,  där Thailand Toy Expo pågick fram till idag. Trenden på facebook har varit att man lägger ut barnbilder på sig själv. Nedan utanför MBK:

bkk_10

Siffrorna för 2012 från olika sociala medier visar att Bangkok är en av de mest aktiva städerna i hela värden!

Av 10 miljoner invånare finns det 8 miljoner facebookprofiler registrerade i stan.

Bangkok är den plats där flest Instagrambilder är tagna. De populäraste platserna är Suvarnabhumi flygplatsen och varuhuset Siam Paragon.

Thailand kommer på fjärde plats i världen bland de länder vars invånare spenderar mest tid på sociala medier. Etta är Argentina.

Efter succén i Siam Paragon kommer nu H&M att öppna sina andra butik i Central World. Det kommer bli minst lika stor och ska öppna i mitten av juni.

En lokal farang-DJ och nattlivsprofil gick hastigt bort dagen efter nyårsafton. Vila i frid Serge Carleton.

Serge Carleton

Polisen har nu dragit igång kampanjen “Taxi Jai Dee” i syfte att utbilda chaufförerna att inte fuska och bara köra på mätaren med mera. Har för mig att man haft flera liknande kampanjer tidigare med magert resultat. Dessvärre ska bara 2 000 av Bangkoks ca 20 000 taxichaufförer gå utbildningen.

Dricker ju både Black Label och mojitos ofta så man kanske skulle testa den här drinken:

black label

Hemmagjord skylt som uppmanar turister att sitta ordentligt och inte röka.

IMG_1752

Härom kvällen var jag nere på Asiatique vid floden. Jag gillar det området. 1 500 butiker och minst 40 restauranger, plus lite annat. Trevligt och nästan ett måste när man besöker Bangkok som turist tycker jag. Det blev burgare, vilket smakade bra.

Asiatique

Burgare

The Continent Bangkok är ett av stans senaste tillskott av flashiga femstjärniga hotel. Det ligger centralt och bara ett stenkast från BTS Asoke. Just nu har man ett erbjudande om rum för halva priset – från endast 580kr natten. Erbjudandet kan bokas HÄR.

Fick tips av en läsare som precis börjat jobba där, om deras nyöppnade bar Axis & Spin på våning 38, vilket resulterade i ett besök förra veckan. De har bara 6-7 bord där, men man kan också gå upp en trappa till våning 39, där är det öppet och man har en liten uteservering också. Utsikten ok. Bra mat, goda drinkar, och allt till humana priser. Dock kan mojitos göras betydligt bättre.

Axis & Spin

bkk_5-1

bkk_16

Finns det fler läsare som har tips om olika saker får ni gärna maila på info@bangkokinfo.se så bloggar jag om det sen.

Tre nya hotell som nog kan intressera Bangkokresenärer är på gång.

Holiday Inn öppnar på Sukhumvit soi 22 i juni.

Hua Chang Heritage nära MBK ser mycket trevligt ut från utsidan. Hoppas det blir lika fint på insidan.

Och i mars öppnar Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit på Sukhumvit soi 57.

Kriget mot drogerna går vidare och året har börjat bra för myndigheterna som gjort nya stora beslag i norra delarna av landet. Droger med ett gatupris på 800 miljoner baht kommer nu att förstöras. Man kan ju bara fantisera om hur ofantligt stora mängder som inte beslagtas utan konsumeras på den illegala marknaden. Läs mer här.

Mannen bakom kriget, den hårdförde vice premiärministern Charlem, hade själv festat till på legala droger och var ordentligt på fyllan i Malaysia i veckan.

Charlem

I går smakade jag på japansk whisky för första gången. Det var riktigt gott, men det var inte gratis.

Japansk Whiskey

BTS öppnar denna månad två nya stationer på andra sidan floden och ytterligare två i maj.  Bra att man nu bygger ut kollektivtrafiken ordentligt. De såldes cirka 1,3 miljoner bilar i Thailand 2012, en ökning med 72% jämfört med året innan.

BTS

På Eastin Grand Hotel kör man krabb-buffe fredag och lördagskvällar månaden ut.

543367_396126827140340_2121672713_n

I veckan öppnade äntligen Siam Center efter en lång renovering. Kommer skriva mer om det och andra nya shoppingtips i nästa inlägg. I onsdags var det VIP-party där innan den officiella invigningen med kändisar och annat spex. Riktigt trevlig tillställning faktiskt.

 

This entry was posted in Bangkok allmänt. Bookmark the permalink.

17 Responses to God Fortsättning

 1. Bangkokman says:

  Såg att det kommer öppna en H&M i Terminal 21 också, vet dock inte när..

  Vad är det för slags hamburgerbröd egentligen? Det ser ju aningens mörkt ut…

 2. Daniel says:

  Hej!

  Upptäckte er blogg första nu. Väldigt intressant och bra! Jag och min tjej har vart i Thailand i lite mer än tre veckor nu. Imorrn åker vi till Bangkok för att avsluta med några dagar innan hemresan till Sthlm vid midnatt till söndagen. Ingen av oss har varit i Bangkok, eller Thailand för den delen, förut.

  Vi kommer bo på President i sukumvit 11. Limoncello, Nest och Bed and supper club ligger däromkring med har jag förstått? Värda besök alla ställena? Vad finns det mer för schyssta barer, restauranger och klubbar där?

  Vart ligger Lebua Hotell som ni skrev om med en bra sky bar?

  /Daniel

 3. bangkokinfo says:

  Bangkokman: Ok där ser man, ska svänga förbi ok kolla vid 21:an vid tillfälle. De kallade brödet för charcoal (kol) . Men det var kanske något specialmjöl?

  Daniel, tack! Du kan ju även pröva baren W XYZ och klubben Levels som ligger i A-Loft Hotel på samma gata. Båda helt OK.

 4. Chris says:

  God fortsättning…

  Skylten “Sit politely” handlar väl inte bara om att sitta ordentligt, utan också att man ska tänka på att inte ha undersidan av foten riktad mot någon annan person (som enligt Thai-kulturen är en oförskämd handling) då det är den mest orena delen av kroppen, eller minns jag fel?

  • bangkokinfo says:

   Tack det samma. Ja enligt buddismen är det så. Det ska man ju så klart respektera men sen bör väl påpekas att även vissa thai ibland också sitter och spretar med fotsulorna upp i vädret..

 5. Robert says:

  Själv kommer vi upp till Bangkok på söndag och stannar 10 dagar, bokat de sista 5 nätterna på just Eastin Grand som du nämner, ska bli riktigt intressant.
  Pröjsa 650 kr natten Ink frukost och jag är övertygad att de inom 1 år lät ligga på 11-1300 för ett dubbelrum.
  Smart sätt att få kunder de första tiden och bra omdömen på booking.com och tripadvisor.
  Förra året tog vi terminal 21 hotellet, 600 kr natten och nu ligger de på de dubbla.
  Hade tänkt plocka 5 nätter på något hotell runt sukhumvit, men inte boka ännu, få se vad de blir.

  Dock har vi bokat in sunday brunch New york style på St Regis, vill du så kan jag ta lite foto och maila över sen, tror de kan bli ett shyyst tips.
  /R

 6. bangkokinfo says:

  Ja du har helt rätt. Många nya hotell kör ju med lockpriser i början så det gäller att vara snabb och passa på :)

  Du får jätte gärna ta lite foton från deras brunch och skicka in. Tack.

 7. bangkokinfo says:

  Robert. Har varit på Eastin själv ett par gånger, då kompisar bott där. De är nöjda. Utnyttja BTS Skytain om du. Sathorn har väldigt mycket trafik generellt men speciellt i rusningstid. Kan vara bra att veta. Vill du äta på thaifinkrog så ligger Blue Elepehant vägg i vägg. Dock tycker jag Bussaracum några hundra meter från hotellet är betydligt bättre. Sen finns ju Baan Chiang i närheten också. Blue Elephant något over rated om du frågar mig.

 8. Frallan says:

  Tack för tipset om The Continent. Är tillbaka i The Big Mango nu och har bokat hotellet idag. Premium svit för 4000 Baht. Deras egen hemsida ger hotellet endast 3,5 stjärna. Booking.com och Hotels.com ger det 4 stjärnor.

Leave a Reply