Gateway

För någon månad sen öppnade Gateway Ekamai, ett shoppingcenter med japansk tema. Den har mycket bra läge vid BTS-stationen Ekkamai med egen gångbro från stationen in Gateway, så man behöver inte gå ner och ut.

På åtta våningplan trängs cirka 400 butiker som erbjuder bland annat restauranger, en supermarket, mode, skönhetssalonger, och många fina data- och kamerabutiker.

Ännu så länge verkar det som detta shoppingcenter inte lockat till sig massorna som till exempel Terminal 21. Lokalerna är dock luftiga och fina. Dock så läckte det från taket på två ställen i veckan när jag var där. Visserligen regnade det otroligt mycket, men det gör det ju rätt ofta i tropikerna så det är ju inget nytt för byggherrarna. Dåligt!

Gateway kan locka de som är sugna på japansk mat som inte finns överallt i Thailand. Flera av de japanska restaurangerna är helt nya för Bangkok och Thailand.

Några av de nya är de som listas här, dock har jag inte provat alla ännu. Men jag tycker det är intressant att testa dessa nya ställen; Omuto Tomato, Hinaya, Korakuen, med flera.

Det är mycket regn nu. Ställer till problem för många i Bangkok, helt klart. Många har det värre än mig dock. Men härom kvällen stod jag under ett parasol på en vältrafikerad gata i nästa en timme. Inte en ledig taxi, eller buss så man kunde komma vidare.

Nu ser jag dock fram mot en fin helg fullsmockad med aktiviteter.

p.s Ekkamai eller Ekamai ovan? En del stavar med ett k, andra med två. Så blir det med översättningar från Thai till Engelska.

This entry was posted in Bangkok allmänt, Restauranger, Shopping and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Gateway

 1. Bangkokman says:

  Lite statistik hur folk googlar, resultaten är visade per månad:

  ekamai någonstans i sökningen: 22,200
  ekkamai någonstans i sökningen: 18,100

  exakt ekamai: 880
  exakt ekkamai: 590

  De flesta söker alltså med ett k, “Ekamai” är alltså bäst om man vill ha det som ett sökord, dock lite konstigt eftersom BTS-stationen stavar med 2 K.

  Ännu större är skillanderna på Chit Lom (110 sökningar per månad) resp. Chid Lom (mindre än 10 sökningar per månad)

  Detta är tänkvärt om man önskar mer trafik till sin hemsida :)

  • bangkokinfo says:

   Du har helt klart en poäng där – att man bör stava som majoriteten söker hos google för att komma högre upp i sökresultaten.

   Även fast det inte finns någon egentligen korrekt översättning från thai till eng, brukar jag stava områden som BTS-stationerna eftersom man får väl se det som något slags “praxis”. Thong Lo istället för Thonglo, eller ska det va Thonglor? :)

   Men gamla flygplatsen hade minst tre olika stavningar på officiella vägskyltar..

   • Bangkokman says:

    Även jag brukar köra som BTS -stationerna när jag skriver, men ska det sökmotoroptimeras så får man kolla upp hur man ska stava..

    Och det “ska” stavas Thonglor :)

 2. bangkokinfo says:

  Tjena,

  Var det du som hjälpte till att sprida detta inlägg i kommentarsfältet på andra bloggar?
  Helt OK isåfall, blev bara lite konfunderad :)

Leave a Reply