Det rullar på….eller?

Sakta men säkert så tränger sig vattnet på mot de centralare delarna av Bangkok. Känns som det ser rätt illa ut egentligen. Vad händer om en av dessa dammar, slussar eller sandsäckshögar brister? Hur stort är trycket i verklig form? Det är lite läskigt med alla kast fram och tillbaka varje dag hur det står till egentligen. Men det kan inte vara lätt heller att hålla koll på alla strömmar av vatten, kanaler med mera.

Mina vattennivåmärke i kanalen bakom Paragon ligger på samma nivå hela tiden. Men det känns som att en meter högre skulle den klara av. Men det finns kanske själ till att den inte fylls på?

Hotet att MRT ska översvämmas oroar en del. Vad händer om det bara forsar ner vatten där?

Trafiken är onekligen otroligt begränsad.

Några nöjesnotiser i all misär:

Q- Bar verkar bygga om på utsidan i gatuplanet. Den vägg de byggt upp ser inte ut som en vattenbarrikad, utan mer som en vägg för att avskärma en bar eller så. Vi får se.

Och utanför Central World har man börjat bygga upp två av de öl-barer som jag gillar. Arbetet verkar dock ha avstannat något. Förmodligen på grunda av översvämingshotet, men vet inte. Men jag ser fram mot att de kommer upp. Chang är en av de som kommer vara med i alla fall. Gissar på Singha, Heineken och Leo för de andra. Hade hoppats på Carlsberg som har kommit tillbaka ordentligt i Thailand. Carlsberg ska bygga ett mindre antal konceptbarer på ett fåtal ställen. Den första och största kommer snart på Sukhumvit. Det ser vi fram mot!

Till slut så hoppas jag att översvämningarna försvinner snart. Över 500 döda på tre månader är en trist siffra. De räcker nu!

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Nattliv, Områden, Restauranger and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Det rullar på….eller?

 1. Jag kommer till Malaysia om några veckor.. Klarar inte av Thailand som det set ut nu.. Är rädd att vi bara ser början på en långvarig katastrof i t.ex. Bankok.. Det är många tusen ton gifter som spritt sig – och infektions sjukdomar har ännu inte börjat sprida sig!

  Men som sagt – Skaparen är med oss.. och Armageddon är ännu en bit bort!

  Dorvaldin Dapperin

 2. bangkokinfo says:

  Ja det kanske är säkrare att hålla sig till Malaysia ett tag.

  Vad tror du om läget i Bangkok da, är det syndafloden som slagit till? :)

 3. Dorvaldin Dapperin says:

  Bäste bror!
  Man kan ju inte vinna både “kraft, och väg..”. Enl. alla naturlagar som finns! Hur mycket jag än tror på Skaparen (Gud) – så tror jag inte att den samme är någon naturlag!

  Det är inte någons vilja att vattnet ev. dödar oss.. Själv tror jag mest på Kärleksbud-skapet … Och att störst av allt – är kärleken! Dvs, större än Gud – större än döden!

  Man bör ju älska sin fiende – som bekant.. Så också de vatten som just nu fyller våra hjärtan och funderingar… Bör kanske omfatta vår kärlek?

  Så Malaysia blir bra! Då Du behöver räddning – kommer jag och bar Dig till ett tryggt o fint ställe! Så oroa Dig inte! Vi båda är ju söner till Gud.. o farsan kan ju vara god med! Cura, ut valeas! – din Dorvaldin

Leave a Reply