Chill On The Beach No.7

Som ni märkt har inte bloggen uppdaterats på länge. Jag har haft otroligt mycket att göra både privat och arbetsmässigt den senaste senaste tiden. Samt rest runt i regionen och även varit en sväng till kalla Stockholm. Då har tyvärr bloggandet blivit lidande.

Men är sedan någon vecka äntligen tillbaka i stan. Tog ledigt nu i helgen och drog iväg med några kompisar till stranden.

Kompisen faster som jobbar inom nöjesbranschen hade fixat några gratisbiljetter till musikfestivalen “Chill On The Beach No.7″ som arrangerades av radiostationen “CHILL FM89“. De spelar mestadels lugnare thaipop.

Chill On The Beach No.7

Vi körde från Bangkok vid tvåtiden på eftermiddagen och anlände till Cha Am strax innan kl 18 på kvällen då trafiken var seg.

Först kollade vi in festivalen på stranden en snabbis och drog sen vidare hem till en kompis, som påpassligt nog hade en condo i närheten, där vi krascha över natten.

Chill On The Beach No.7

Många populära band som Sqweez Animal, ETC, Gancore Club och Trasher lirade. I början gick allt lugnt till och festivalel var mer som en familjetillställning. Folk satt och hade picknick på stranden och drack öl från medhavda kylboxar.

Efter hand som timmarna gick och alkoholhalten höjdes började fler och fler att röra på sig för att dansa och mingla runt. Runt 20-tiden började en DJ lira från en mindre scen i mitten och partyt var i full gång. Nån timme senare så stod tusentals personer upp och dansade, drack och röjde loss som aldrig förr. En överförfriskad kvinnlig “MC” höjde stämningen från scenen.

Chill On The Beach No.7

Vid midnatt hade det utvecklat sig till ett rent fylleslag. Vissa låg avdeckare i buskarna medan andra skulle ut och simma i havet. Tur att det fanns badvakter som kunde ingripa. Hur som helst hade majoritet i vart fall riktigt kul. Thai är verkligen ett folk som vet hur man festar.

Även undertecknad hade fått i sig ganska många öl under västen så vi bestämde oss för att dra vidare till en lokal nattklubb i Hua Hin efter en snabbdusch hemma. Alla var dock ganska trötta så det blev ingen jättelång kväll.

Dagen efter tog vid det lugnt, slappade lite vid poolen och drog sen och käkade sea food på en restaurang vid vattnet i närheten av centrala Cha Am. Billigt och riktigt gott!

sea food

Väl hemma i Bangkok senare på kvällen ville killarna gå vidare på nattklubb men jag avböjde dock då det fanns mycket att göra dagen efter. Lyckas aldrig riktigt förstå hur folk här jämt och ständigt kan vara ute och festa hela nätterna och sen gå och jobba på morgonen dagen efter. Men man har det väl antagligen ganska slappt med anställda som sköter det mesta..

Under festivalen fick mina solglasögon av dyrare modell en smäll så ena bågen böjdes. Var rädd för att det skulle bli svårt att fixa men efter att ha knallat i på Better Vision så åtgärda dem problemet kostnadsfritt inom 10 min utan att ens behöva uppvisa nått kvitto. Just sådan service är oftast väldigt bra i Thailand. Små fel på olika produkter åtgärdas oftast gratis i butik även fast man inte köpt varan där. Bara dem är återförsäljare av märket i fråga.

Mobilnätet i Thailand tycker jag bara blir sämre år för år. Ringa och ta emot internationella samtal är oftast knepigt till skillnad från förr. Mobilt internet är och har alltid varit väldigt segt, och det blir knappast bättre med den ökade användningen av smarta telefoner.

De senaste dagarna kan dock nätet inte liknas vid nått annat en ett stort skämt. Loka samtal hörs väldigt dåligt och gå oftast inte igenom förrän tredje försöket. Om internet nu fungerar kan det ta flera timmar innan olika meddelanden kommer fram. Många gånger har både tele och internet varit nere flera gånger samtidigt. “No Service”meddelar telefonen.

Vet att olika satsningar görs eller ska göras av operatörerna för att förbättra näten. Men tycker inget händer i praktiken. Dessutom är de undermåliga tjänsterna som erbjuds dyra. Ordnar man inte sina Telekomproblem snart så kommer landet hamna på efterkälken.

Annars har det varit extremt varmt den senaste tiden. Temperaturen har legat runt 35 grader om dagarna och varmare lär det väl bli då den hetaste månaden precis har börjat.. Elräkningen lär väl nå nya rekordnivåer hehe.

Det var allt för nu men vi hörs senare i veckan!

This entry was posted in Aktiviteter and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Chill On The Beach No.7

  1. Simon says:

    äntligen tillbaks jag har saknat din blogg som jag tycker för övrigt vara bra.

  2. bangkokinfo says:

    Tack Simon!

  3. flo926@hotmail.com says:

    Säger detsamma! härligt du är tillbaks så man har lite koll på vad som händer i Bangkok nör man sitter här i kylan.

  4. Jag har iaf aldrig känt av problemet med mobilnätet som du beskriver… Nu ringer jag dock inte allt för ofta men när jag gör det fungerar det felfritt.. Internetet tycker jag är som hemma men jag använder ju mest facebook och skype men det fungerar iaf bra…

Leave a Reply