Beer Garden

Ute på stan en sväng igår och träffade upp några vänner på en tower chang i ölparken vid Central World. Vi satt i den lugna delen utan liveband så man kunde konversera.

I år kom ju ölparkerna upp i sista stund på grund av översvämningarna och endast Chang, så det är väl förståeligt att allt inte kunde bli likadant som vanligt men tycker hur som helst att det blivit sämre nuförtiden. Minns för om åren när man var stammis i Heineken delen och nästa alla utekvällar startade där. Minns även ett annat år när Tiger hade en bar i mitten som snabbt blev ett populärt vattenhål.

Sen vart det vidare på en het technoklubb. Bra drag och mycket folk som vanligt. Såg några äldre, antagligen inflytelserika, thaigubbar som stod helt öppet och matade hälften så gamla tjejer med olagliga tabletter. Tråkigt men inget nytt under solen direkt. Vet tidigare en äldre polis som brukade göra samma sak med beslagtagna droger.

Polisen är annars på hugget nu och gör nattliga tillslag mot illegala kasinon och nattklubbar. Antagligen är väl allt öppet som vanligt igen till nyår. Den eviga katt och råtta leken tycks aldrig slut.

Tog lite bilder med mobilen från ölparken och julskyltningen utanför:

Bangkok har fått nya poliser i glasfiber.

Nya flygbolaget PC Airlines har anställt ladyboys som flygvärdinnor.

Sexhandel i Thailand omsätter gigantiska belopp per år. Vad många inte vet är att endast en bråkdel riktar sig till turister. Bangkok Post skrev för nån vecka sen om tonåringar som prostituerar sig på landsbygden.

Allt för nu men vi hörs igen i morgon på julafton!

This entry was posted in Nattliv and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Beer Garden

 1. Anneli says:

  Hua – känns som att man har en hel del att välja mellan vad gäller nyår i Bangkok. Nåja – Flygplatsen klockan 24.00 är nog inte helt fel det heller..

  En helt annan sak – Hur tar man sig enklast till Khaosan Road som turist? Taxi? Något speciellt ställe man ska hoppa av vid eller det är bara att säga Khaosan Road? Har aldrig varit där och tänkte att det kunde vara lite intressant att se vad alla pratar om…

  Likaså Chinatown? Säger vi bara Chinatown och hamnar rätt automatiskt eller ska vi vara mer specifika?

 2. bangkokinfo says:

  Anneli.
  Vart bor ni i stan? Känns som du menar hur man kommer dit från hotellet?

  Taxi går bra till båda. Kommer du till Khan saon rod så kommer man i stort sett till samma ställe. Du kan säga Thanon Khao San (som är just Khao san road på thai). De flesta kommer förstå din “thai”, inte så svårt uttal på den frasen.

  För Chinatown bör man säga Yaworat. Men då kan du hamna på flera olika gator. Yaworat referar till en gata visserligen, men thaiarna menar Chinatown. Och trafiken till och från Chinatown rätt tät kan man säga.

  Ta en ordentlig titt på en bra karta. Man kan börja på Khao San Road och se därifrån relativt lätt gå till Chintown via grönsaks- och blommarknaden, Indian Town och sen in till Chinatown.

  Du kan också ta flodbåten nere på Chao Phraya river också. Ta BTS till Saphan Thaksin och därifrån åka River Express upp för floden till pier N5 för Chinatown och N10 (Phra Artid Pier) för Khao San Road. Med en bra karta som har dessa pirer utmärkta så hittar ni sen lätt det ni söker. Dock tycker jag man kan undvika de som de kallar för Tourist River boat (eller liknande). Säljer dagbiljetter för typ 150 baht för en heldag, men så mycket båt åker man inte. Ta den vanliga färjan som kostar cirka 15 baht per resa.

  Om ni bor på ett ordentligt hotell, be dem peka ut vart de områdena ligger och kanske skriva ner dem på thai till och med….

  Lycka till!

 3. Anneli says:

  Jag tackar så mycket för det uttömande svaret!
  Vi kommer att på Baiyoke Sky Hotel och vad jag har förstått så är det Pratuman? Eller det kanske var något annat på P… Är så dålig på Bangkok.. Men ska ta till mig dina råd och hoppas på att vi hittar till båda ställen och får uppleva det de har att erbjuda…

  Anneli

 4. Anneli says:

  Jag tackar så mycket för det uttömande svaret!

  Vi kommer att bo på Baiyoke Sky hotel så jag antar att det är Pratunam? Eller något annat på P.. Är så dålig på Bangkok. Tycker mest det är stort.

  Nåväl – jag ska ta dina tips och råd till mig och hoppas på att vi kommer rätt och får uppleva det som de olika ställena har att erbjuda!!

  //Anneli

 5. bangkokinfo says:

  Anneli,

  Ok. då kan du be hotellets personal peka ut “kanalbåten” också. Den ska man inte förväxla med River boat som jag skrev om ovan. Kanalbåen går längs en kanal inne i stan. Om du tittar på kartan, så mellan ert hotel och Central world (5-10 minuter att gå ungefär) så kommer ni se en kanal som heter Saen Saeb. Den lilla kanalen har båttrafik som går i stort sett hela vägen till Khao San Road, denna kanalbåt är det mest thaire på som jobbar och bor längs kanalen. Ingen trafiksstockning i alla fall. En annorlunda tur i stan.

  Pratunam, bra shopping här och där. Mycket folk. Håll koll på värdesakerna….

Leave a Reply