Vinhelg

Hade pratat länge med några kompisar om att åka ut från stan några dagar för att stressa ner lite. Eftersom det passade alla bra nu innan helgen så åkte vi upp till höglandet inte så långt från nationalparken Khao Yai i nordöstra Thailand. Vi tog in på Village Farm & Winery. Det är en av få vingårdar i Thailand fint beläget på en slutning med utsikt över skog och risfält. Rummen var något dyra men då ingick välkomst drink, frukost och en rejäl stek på kvällen med massor av vin till vilket gjorde det hela mycket prisvärt. Dricker själv inte vin ofta så svårt att ge något expertomdöme men tyckte det smaka riktigt bra. Stället hade en skön pool där man kunde ligga och slappa med en flaska rosé. På lördagar anordnar man även vinprovning där. Men det var tyvärr för lite folk den här helgen.

Village Farm & Winery ligger ca 3h resväg från Bangkok. De kan anordna hämtning vid hotellet men jag rekommenderar att hyra egen bil vilket blir billigare och roligare.

På vägen kan stanna till vid Chokchai farm som har riktigt god glass och ett omskrivet steak house. Missa inte det på väg upp till nordöst (Isaan).

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply