vatten och mer vatten

Myndigheterna är nu mycket oroliga att vattnet ska svämma över även i centrala Bangkok. Man gör massor av olika saker för att stoppa översvämningarna. Läs mer i Bangkok Post.

Själv åkte jag en trip längs floden idag. Vattnet står mycket högt på sina håll, helt klart. De pontoner som agerar bryggor vid flodbåtsterminalerna låg mycket högre än vanligt. Många har lastat upp massor av sandsäckar för att hålla vattnet borta. En del lyckas, en del inte. Vid en hållplats hade flera butiker murat upp 50-60 centimeter höga cementmurar, och tillsammans med trottoarkanten så blir det nästan meterhöga skydd. Vi får se om det räcker. Flodfärjan kör väldigt långsamt längs floden för att inte skapa onödiga vågor. Den som vill hyra en longtailbåt för att åka bland klongerna kan nog göra det. Försäljarna var på plats i alla fall.

Några bilder från idag:

Bara ett tips idag nedan. Nu har det börjat hetsas inför Halloween….

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to vatten och mer vatten

 1. Victor H says:

  Hej,

  Du råkar inte veta hur det är med översvämningar runt Khosan road?
  Och om vattnet hindrar en från att ta sig dit från flygplatsen?
  Åker till Thailand på Onsdag, svårt att få grepp på hur illa det är när man bara läser på internet.

  Tacksam för svar
  Mvh Victor H

 2. bangkokinfo says:

  Inte varit där. MEn alla förberder sig längs sukhumvit och andra delar av stan. Fler sandsäckar varje dag. Men enligt senaste nytt så lyckas de hålla centrala bkk ok. Men man vet aldrig vad som händer. Kan kanske kolla i helgen. Men för nu inga större problem att ta sig runt.
  Lägger upp info när jag har den.

Leave a Reply