Valtider

Igår var jag och åt middag på en liten typisk thairestaurang som heter “J. On” ungefär. Den ligger precis vid inloppet till Petchaburi soi 14. Klientelet är folk som bor i området, och kontorsfolk som är på väg hem känns det som. Väldigt få faranger brukar det vara där. Man serverar mat från Isaan och en hel olika fiskrätter, men även kött, kyckling och grodor för den som vill testa det. Man får mycket mat för pengarna. På bordet fanns det en fisk, en kycklingrätt, flera olika grönsaker, klibbris, vanligt ris och vatten. Pris 300 baht. Hyfsat bra tycker jag. Men för att undvika den intensiva trafiken av bilar och folk som passerar ta ett bord en bit i restaurangen.

Idag blev det 1,5 timmes löpning i soluppgången runt Lumpiniparken. Bra start på morgonen tycker jag.

På söndag är det lokalval (kommundelsnämnden ungefär) i Bangkok. Om jag ska var riktigt ärlig så har jag inte följt debatten. Det är ju fullt upp att följa den i i Sverige där Bodström vägrar drogtesta sig under lite underliga bortförklaringar.  Nåväl. Dagen innan val i Thailand brukar betyda ingen alkohol. Men det finns ju alltid de som serverar och säljer ändå såklart. TIT!

UDD har lovat att inte demonstrera i Bangkok något mer. Vi får väl se hur det blir med det.

På torsdag är det premiär för en (eller rättare sagt sex kortfilmer) kontroversiell film i Thailand. Den heter Brown Sugar. Den innehåller bland annat en tio minuter lång onaniscen av skådisen “Oom”. Filmen har fått godkänd utan klipp via myndigheternas nya åldersgränser. Man pratade om att klippa ner scenen men man testade scenen på bland annat studenttjejer. De allra flesta tyckte den längre versionen var bättre. Trailer nedan.

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Restauranger and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Valtider

 1. Mats says:

  Tja
  Varför inte lägga upp ngn bild på skådisen.. Om du kan hitta ngn

 2. bangkokinfo says:

  Mats,

  Bra fråga. Det fick blir filmtrailern istället. “Oom” är hon som gör någon massage en bit in trailern. Dock verkar kritiken mot filmen (filmerna?) negativ har jag sett nu. Antar att de tycker ämnena är känsliga.

 3. Susanna says:

  Jisses, vilken vågad film. Dubbelmoralernas land men ändå förstår kritiken hmmm/cia Susanna

 4. bangkokinfo says:

  Susanna. TIT (This is Thailand). De var lite lustigt att studenttjejer och katoyer föredrog den oklippta versionen.

  Men helt rätt. vågat i dubbelmoralens land!

Leave a Reply