Tisdag morgon

Uppe tidigt idag som vanligt. Käkade middag igår på Landmark. Inte stans bästa kanske, men buffén där är prisvärd. Bra centralt läge också om man ska mötas upp ett gäng som bor i olika delar av Bangkok. Efter middagen drog jag hem. Kände inte för att gå ut helt enkelt.

Idag är det väldigt mulet ute. Skulle faktiskt vara skönt om det regnade lite.

Mycket folk ute på stan igår och var och varannan sprang omkring med blombuketter och röda nallebjörnar. Tycker Valentine-firandet här blir mer intensivare för varje år, till affärsidkarnas stora lycka. Möjligt att det är likadant i Sverige nuförtiden?? Kom inte ihåg att det brukades firas nått speciellt mer en att under högstadietiden brukade man köpa lite rosor.

Varje år i Thailand brukar föräldrar och delar av etablissemanget bli extra oroliga att tonåringarna ska ha sex den 14 februari. Läste att i år hade flera Bangkokskolor plockat bort kondomautomaterna inför Valentine. Det kanske inte var så smart på den dagen då de antagligen behövs mest. Hur skulle det vara om man införde ordentlig sexualundervisning istället?

I Pattaya har man firat Valentine men en kysstävlig för att komma med i Guiness rekordbok. Vann gjorde ett par från Bangkok som höll igång i över 48 timmar som blev nytt världsrekord! Tävlingen har blivit mycket uppmärksammad både på lokala nyheterna och internationellt. Det lär väl bli en ny tävling nästa år…. Man kanske skulle anmäla sig :)

Två bilder utanför Paragon igår nedan.

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Tisdag morgon

 1. J, BX says:

  Igår var det en otrolig mängd av de måttligt charmerande blomsterförsäljarna på Hötorget som krängde rosor etc. Kvalité kan dock diskuteras!

  Förvånas aldrig över hur man i många länder i Asien anammar västerländska traditioner och går in för att fira dem. Som Japanerna, otroligt fascinerande. Men även Thailand hänger ju på! Fick intryck av att man till och med firar thanksgiving? Inte för att jag sett det när jag vart i Bangkok, känns som rent nonsens då jag hörde det från en nordamerikansk bekant…

 2. bangkokinfo says:

  Ja Thailand är snabba (kanske lite för snabba) att ta till sig saker utifrån. Man gillar ju att fira saker så desto mer anledningar desto bättre verkar det som :) Sen är det inte bara väst man försöker likna utan även andra asiatiska länder. Först var det mest Japan och nu även Korea som ligger i ropet. Fast tycker för den skull inte att de tappar sin egen kultur.

  Kul att höra om hötorget!

 3. J, BX says:

  Sant… Thailand känns fortfarande genuint. När jag var i Japan härom veckan så fick jag dock höra att japanerna snott sin pop- och samtidskultur av Korea. Samtidigt så hävdade samma japan som berättade detta att alla kopierar Japan. Suck, det blev en enda soppa =)

 4. Frallan says:

  Ah, Landmark, där bodde jag ju nu i januari. Trevlig personal och även bra frukostbuffé. Vet inte om du varit uppe på 31:a våningen och kollat in restauranten RR&B, men där gick en bit Kobe-biff lös på rediga 5000 Baht! Jag provade aldrig…

 5. bangkokinfo says:

  J, BX: Inget jag lyssnar på men är inte K-pop större en J-pop nuförtiden :D

  Frallan: Var på RR&B en gång i julas, blev ett par drinkar men ingen Kobe-biff. Det får testas senare vid tillfälle.

  Kul att läsa din blogg förresten. Roligt med reseskildringar från Asien!

Leave a Reply