Tisdag morgon

Fortfarande svårt att förstå vidden av allt vatten som strömmar genom Thailand och dess problem när man sitter, gymar, festar etc i centrala Bangkok.

Vattenmassorna som strömmar söderut är 150 kilometer breda på bredaste stället. Sjukt mycket vatten.

Man ska nu försöka strömma ut 5,5 miljader kubikmeter vatten ut i havet fram till nästa peak på tidvattnet i och med fullmånen den 13 november. Mer siffror om vattentömningen i Bangkok Post. Många kommer lida många dagar och veckor framöver.

Thonburi lider hårt just nu. Kartan som jag såg på teve före och efter vattnet började forsa i juli är ingen vacker syn.

Många vägar är översvämmade i förorterna och kommer förbli så ett tag framöver.

Vatten på flaska är fortfarande en bristvara. Men det ska tydligen komma vatten från Malaysia och annat håll nu. På min 7-11 har det varit slut i två veckor.

Vattnet som strömmar genom Bangkok och andra områden består av fabriksavfall, hushållsavfall, döda djur och mycket annat. Kommer det komma stora utbrott av malaria, dengue, kolera nu? En del varnar för det.

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Tisdag morgon

 1. therese says:

  hejsan!är det mycket vatten på silom road/sukhumvit och Patpong marknaden?

  vi skall till thailand nästa tisdag och undrar om det är någon ide att boka något hotell i bangkok?

  mvh therese

 2. Elin says:

  Tack för bra uppdateringar om läget! Vi har bokat en månad i Hua Hin med två små barn från 15 november men som jag förstår det så tar vi oss inte dit med bil från Suvarnabhumi som det ser ut nu? Någon som vet hur läget är i Hua Hin, och hur vägarna kommer fungera dit? Tack på förhand.

 3. bangkokinfo says:

  Therese,

  Silom ok, Sukhumvit i innerstan ok. Har varit lite översvämningar på högre sukhumvit nummer mot förorterna. Patpong night market har jag inte varit på men ligger på Silom och den gatan är ok.

  Elin,
  Som det ser ut just nu så funkar det att åka till Hua Hin från Bangkok. Många Bangkokbor har åkt dit. Vägen från Suvarnabhumi till Bangkok inga problem.

  Dock som jag skrev tidigare idag så kommer nästa peak på tidvattnet natten mot den 13 november då det är fullmåne. Om de har hunnit fått undan tillräckligt är svårt att sia om idag. Thonburi sida är ju lite mer utsatt än det centrala Bangkok just nu.

 4. Maya says:

  I svensk media har man varnat för Kolera redan INNAN översvämningskatastrofen p.g.a. ökade Kolerasmittade fall i Thailand. Vi har därför tänkt ta Koleravaccin (Dukoral drickvaccin fås mot recept på apoteket via sjukvården) innan avresan.

  Ökad risk för Malaria och Denguefeber kommer väl automatiskt med vattenmassorna? Eftersom det kommer från stickmyggor/malariamygg och utsatta områden rekommenderas vaccin för de som är oroliga. Normalt sett rekommenderas detta i Sverige till turister om man ska till djungel och småbyar i norr, men inte till typiska turistorter. Jag tror att om man vill ta det säkra före det osäkra och är orolig (för t.ex. barn) så kan man ta vacciner mot detta även för besök i de av översvämningsområdena en längre tid (d.v.s. inte om man bara landar i Bangkok). Än så länge har man inte varnat om detta i svensk media och det finns inga varningar hos WHO och Sveriges Ambassad i Bangkok.

  Här tror jag dock att det räcker med att använda ljusa kläder och myggmedel för att skydda sej där det finns mygg. Och att man uppsöker läkare direkt om man skulle få feber eller andra symptom.

  Soliga hälsningar från Sverige
  // Maya

Leave a Reply