Thaksin och lite annat

Tisdagen började med en ordentlig löprunda utomhus. Skönt att springa av sig på morgonkvisten. Sen var det jobb i stort sett hela dagen, inget extra hände på den fronten. Avslutade dock just ett skypemöte. Ska ut på en middag snart med en kompis, det kan bli några drinkar efter det.

Storebror Thaksin anländer till Kambodja på fredag, dagen efter det att hans lillasyster premiärminister Yingluck har lämnat landet efter ett officiellt besök. Enligt uppgift är Thaksin inte bara välkommen i landet, han välkomnas med öppna armar av Kambodjas premiärminister Hun Sen. Alltid retar det någon.

Efter alla översvämningar ligger minst 635 skolor nu under vatten i Thailand. Minst tre studenter har omkommit och en skadats. Man räknar med att det kommer att kosta minst 140 miljoner baht att renovera skolorna. Hur får de fram såna kostnadsuppgifter så snabbt??

Planer på att ge skattelättnader för förstagångsägare av en bil verkar bli verklighet från första oktober. Bilen får kosta max en miljon baht och får vara max på 1500 cc. Ägarskapet får inte ställas över på någon annan på minst fem år.

Några tips:

Och sen är det stor golftävling i norra Thailand inom kort.

 

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Nattliv, Transport and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply