Songkran lördag

Som jag skrev så var jag ute på stan och härjade igår. Först körde vi omkring med en flakbil och hade vattenkrig runt om i centrala Bangkok. Riktigt kul faktiskt och bra drag, men vi körde försiktigt så allt gick lugnt till. Vad som däremot såg väldigt farligt ut vara alla som körde omkring två pers på moppar och sprutade vatten, då dem lätt kan välta.

Såg inga olyckor själv men igår omkom ytterligare 72 personer i trafiken. Dödsantalet totalt fram till lördagen var 173 personer och det är mycket möjligt att man slår förra årets dystra rekord med 320 döda under Songkran. Myndigheterna jobbar dock hårt för att motverka detta och man har satt upp hela 2340 poliskontroller runt om på vägarna.

Efter ett tag drog vi vidare till skumpartyt utanför Narz. Mer folk och mycket bättre där en förra året. Men publiken utgjordes till större delen av studenter i tonåren från de internationella skolorna i stan. Blandat thai och andra nationaliteter. Det verkade som att man hade skippat leggkontrollen helt då vissa inte såg att vara äldre ut en 15 bast. Fick flashbacks från tiden på ungdomsgården.

Kanske resonerade man så att eftersom festen hölls utanför nattklubben som behövde man inte hålla på några åldersgränser? Fast regler och lagar överhuvudtaget brukar ju inte direkt gälla på det stället. Minns en gång för länge sen under Thaksin-tiden, när det var stenhårt kl 02 som gällde. Men deras julfest höll igång till kl 08 på morgonen.

Igår stängde man dock betydligt tidigare och jag själv drog hem innan runt 02.30. Var skönt att komma hem och dra av sig de dyngsura kläderna.

Songkran 2013

 

Enligt uppgift var det igår mycket bråk, stök och fylla på Silom Rd. Där många från arbetarklassen festade loss. En tjejkompis var tvungen att uppsöka sjukhus idag då hon kom emellan i ett bråk där igår.

Nedan lite bilder, som en kompis tog igår, från ett knökfullt Khaosan Rd.

Songkran 2013

 

Songkran 2013

 

Det har regnat lite här på kvällen men slutat nu. MC-taxi killarna har hållt låda ordentligt i soien. Vanligtvis dricker dem bara under kvällstid, mellan körningarna, men nu har man kört “all in” hela helgen. När jag var ute nyss så låg flera helt utslagna utanför seven 11, med isaan musiken dunkandes från stereon i bakgrunden.

Klockan är 21 nu och jag tänkte sticka ut en sväng igen. Vi hörs vidare!

This entry was posted in Bangkok allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply