Skönt väder

Varmt och soligt idag från tidig morgon.. Fick en riktig svettattack på väg till seven 11 för att handla frukost.. Sen hem och jobba som vanligt. Till lunch vart det amerikanskt. Aldrig fel med en burgare på Sizzler.

Vid Siam Square håller man på för fullt med att bygga grunden till det som ska bli nya shoppingcentret Siam Square One. Blir spännande att se. En annan galleria, Gaysorn, fyller 10 år nu. Tänker på hur väldigt mycket centrala Bangkok har förändrats på den tiden. Är nog bara MBK som är sig likt sen dess. Central World fanns då fast i en äldre version och hette World Trade Center, men bytte namn efter den 11 september 2001.

Bra saker just nu:

1. Vädret. Inte regnat ordentligt på ett tag nu. Skönt!

2. Sena öppettider. Verkar vara fritt fram att hålla öppet lite hur man vill just nu (om man såklart betalar under bordet för det) för pubar och nattklubbar. Bra när man vill vara ute sent i staden som aldrig sover.

3. H&M. Öppnar som jag skrev tidigare snart i Paragon.

Några mindre bra saker.

1. Poliskontroller. Man blir stoppad och visiterad titt som tätt nu i trafiken. Visst bra om man försöker stäva brottsligheten men det känns mest som om konstaplarna är ute efter en snabb muta, och utlänningar är extra utsatta.

2. Line Messenger. Ja det kan vara kul att skicka tecknade figurer och smileys till varandra men själva appen är väldigt seg (i ett redan segt mobilnät) och alla thai envisas med att använda den. Varför inte bara köra med whatsapp som fungerar bra mycket bättre?

3. Gangnam Style. Den var lite kul i början men nu vill jag inte höra den här koreanska-dagispoppen mer!

Man stramar återigen upp lagarna mot rökning genom att höja minimiåldern från 18 till 20, höjer skatten på cigg samt ökar böterna från 2000 till 5000 baht om man röker där det är förbjudet.

För den som gillar skumpa och har en tjock plånbok kör St. Regis en återkommande brunch den första söndagen varje månad med fritt flow av Dom Perignon för 7900 baht ++ mellan 12.30 – 16.00. Om man råkar vara lite trött efter brunchen kan man även boka rum på det femstjärniga hotellet här.

This entry was posted in Bangkok allmänt, Hotell, Restauranger and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Skönt väder

  1. Andreas says:

    Hej,

    Vart riktigt sugen på burgare nu :D Vilken Sizzler I Bangkok tycker du är bäst?

  2. Bangkok Info says:

    Tjena, alla Sizzler är i princip lika men jag gillade den i Siam center bäst men den är ju stängda just nu för renovering. Vid rusningstid brukar den i MBK va lättast att få bord på.

Leave a Reply