Siam Dara och mer

SIAM DARA

Skvallermagasinet Siam Dara höll sin årliga prisutdelning och fest sista juni på Army Club ute längs Vibhavadee Rangsit Rd lite norr om centrum. Vi var inte med men har plockat några vinnarnamn. Bästa sångerska, modern stil, Da Endorphine och bästa sångare i samma genre Dan Voradej.

Bästa nya populära band är 25 Hours och bästa grupp Klear. Thaiarnas egen genre är luktung. Där tog Earn Thestar första pris bland damerna, se och hör henne här medan manlige vinnaren heter Maitai Jaitawan, kolla några av hans musikvideos om livet på landet här.

Filmer belönades också. Vinnaren bland thairullarna heter Nak-Prok. Bästa skådespelerska är i år mångsidiga Chris Horwang för sin roll i ´Rotfajfamahanatöö´, på engelska heter den ´Bangkok Traffic Love Story´, det finns musikvideosnutt ur den på nätet. Somchai Khemklad utsågs till bästa manliga rolltolkare, från insatsen i Nak-Prok.

Thaisåporna är en kategori i sig. Årets kvinnliga komet ´Am´ Patcharapa, som varit omslagsbild i massor av magasin, vann damsåpeskådisklassen. Hennes sajt finns här. Av TV-kanalerna tycks TV3 och TV7 föga förvånande ligga ganska jämsides när vi mäter såpaprisernas fördelning.

Som vanligt händer det en hel del i en av världens livligaste städer under helgen. Nedan några tips.

Smile@Ratchaprasong: 2-4 juli.

I ett försök att återuppliva lite glädje utanför Central World så har man ett tre dagars event på den uppstädade plazan framför shoppingcentret:

Marknadsplats, levande musik, öltält och mera är utlovat. Känns som det är värt ett besök. Bland annat uppträder: Buddha Bless, Golf-Mike, Hangman.

Karuseller

Temaparken längs Ploenchit har öppnat igen. Kanske något för en svensk semesterfamilj?

Barer & klubbar

Det har poppat upp en del nya intressanta barer och klubbar. Konkurrensen ökar. Det är trots allt mycket “same same but different”. Men det finns några som sticker ut på ett eller annat sätt. Jag skrev om WTF härom dagen och fick mersmak på den. Väl värt ett besök som start upp på kvällen. Kommer fler tips inom kort.

Ha en trevlig helg.

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply