Senaste nytt om översvämningarna

Känns som om man upplevt många oroligheter här de senaste åren som rödtröjorna, militärkupp, belägringen av flygplatsen och nu översvämningarna. Men folk har på nått sätt vant sig med att saker och ting inte alltid är som det ska och livet rullar på som vanligt här i Krung Thep trotts allt.

Dricksvatten på flaska är fortfarande en bristvara i affärerna, men det hur nu i stort sätt lösts av driftiga entreprenörer som åker runt och kränger vatten från pickup-truckar i soierna. Bara marginellt dyrare en vad det vanligtvis kostar i affären.

Even öl är det väldigt ont om nu eftersom både Singha och Chang fått stänga flera bryggerier. Enligt rapporter är läget likadant över hela Thailand.

Säkert 30% av min bekantskapskrets har lämnat Bangkok och det märks verkligen att det är mindre folk och bilar i stan en vanligt. Väldigt lätt att ta taxi nu och det går fort också eftersom köerna är få i innerstan. Däremot kan det vara tvärt om på väg ut från Bangkok..

Flera översvämningsdrabbade industrier och företag har ju öppnat igen men många håller fortfarande stängt. En kompis som inte kunnat jobba på tre veckor kommer heller inte få någon lön eller annan ersättning av sin arbetsgivare för den tiden. Det har varit ett stort problem med uteblivna löner för alla typer av löntagare. Allt från burmesiska immigrantarbetare på fabriksgolven till högavlönade representanter för stora företag. Vissa arbetsgivare har dock tagit sitt ansvar och ersatt sina anställda eller hjälpt dem på annat sätt.

Är det värsta över nu eller kommer det att bli värre? Svårt att säga som vanligt men även förutsatt att det inte kommer mera vatten nu så kommer det ta lång tid att städa upp och reparera alla skador.

Flygplatsen opererar som vanligt och vägen in till centrum därifrån är torr!

Bjuder på det senaste inom “flood fashion”

Denver Post har lagt upp fler bra bilder från översvämningarna.

Soppor och råttor som kan sprida sjukdomar är ett problem just nu. Läs mer i Bloomberg.

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply