Saffron Banyan Tree

En kompis kom precis tillbaka från  sin hemstad Shanghai så vi bestämde oss för att gå ut och käka på hennes favorit restaurang. Bord var bokat på Saffron i Banyan Tree. En restaurang som ska servera det bästa från det inhemska köket men maten har helt klart en kinesisk touch också. Vi gillar mixen men vet att det inte går hem hos alla, speciellt inte thai som kan vara ganska konservativa just när det gäller deras mat.

Till förrätt blev det en het tom yam goong och sen beställde vi in massa olika rätter som kyckling och anka till huvudrätt. Som efterrätt blev det friterad banan (nej inte samma som på kinakrogar i Sverige :-) ) med glass som var gjord på thailändskt orange te. Otroligt sött och gott.

Ett stort plus till de olika rissorterna man fick att välja på. Gillade saffransriset bäst men även fullkornsvarianten var mycket bra. Fullkornsprodukter är nått jag annars saknar och skulle vilja se mer av i Thailand.

Till maten drack vi mindre nyttiga Erdinger. Gott med tysk importerad bira ibland.

Efter drog vi upp till Moon Bar för ett par drinkar. Stället kan vara ett bra alternativ och är något billigare en storebror Sirocco bland Bangkoks sky bars. Nu var det inte så mycket folk så här innan löning vilket var skönt. Annars kan det kännas som man nästan sitter på varandra där. Undvik mitten sektionen där luftkonditionerings motorerna för ett himla oväsen.

En läsare mailade in och frågade om det är säkert att resa till Chiang Mai nu. Har ju flera kompisar som bor där och dom säger att det inte ska vara någon  fara. Bara man håller sig långt borta från Downtown Inn.. Det sjunde dödsfallet inträffade där nyligen.

This entry was posted in Hotell, Restauranger and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply