Red Cross Fair 2012

Söndagsnöjet i går fick bli en vända till Röda Korsets mässa nere vid Suan Amporn. Den arrangeras årligen sedan 1923 men det var första gången för mig faktiskt. I år håller man den även till drottnings ära som fyller 80 år och är president för thailändska röda korset.

All förtjänst går till Röda Korsets olika välgörenhetsprojekt men det är samtidigt väldigt billigt att sätta upp sitt stånd där så det är ett bra tillfälle för mindre försäljare att visa upp sina varor.

Mässan påminner om många andra tillfälliga marknader, OTOP hade bland annat satt upp en liten flytande marknad där man sålde sina produkter, det är lite av en karnevalstämning med olika jippon och annat. Men tycker helt klart den är värd ett besök om man gillar marknader och att shoppa. Väldigt få turister hittar dit.

Den pågår sedan i fredags fram till den 7 april. Öppettiderna är vardagar mellan 14 – 23 och helger 10 – 23.

Nedan höll man på med något lotteri.

En mäktig italiensk maffiaboss, som tidigare hållit sig gömd i Sydafrika under annan identitet, har nu gripits i Thailand.

Problemen med luftföroreningarna på grund av markbränder, som jag skrivit om tidigare, uppe i Chiang Mai fortsätter. Undrar om det kan påverka songkranfirandet där som många från hela landet flockas till? Läs en rapport här.

 

This entry was posted in Shopping and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply