Pokerspelare

Var och käkade igår med en gammal svensk kompis som är i stan. Han är pokerspelare och lever ett minst sagt spännande liv. Spelar mycket på kasinon i framförallt Macao och Las Vegas men annars mest online.

Började intressera sig för poker under högstadiet och hoppade sen på nätpokervågen när det blev populärt för en 10-12 år sedan och blev snart en framgångsrik pelare. Flyttade från Sverige och pojkrummet hemma. Sedan dess har han livnärt sig på spel och glider runt i olika delar av värden och gör mest vad som behagar.

Som det ser ut nu finns det inga tecken på att intresset för pokerspelandet kommer minska och han kan nog fortsätta sin livsstil ett bra tag till men antar att han även lägger undan en summa varje månad.

Många professionella nätpokerspelare har Bangkok som bas faktiskt. Vissa lever sparsamt och investerar pengarna i andra verksamheter medans andra verkar bränna allt på nöjen och annat.

Hur som helst är det ingen tvekan om att dem omsätter stora belopp. Har själv aldrig varit speciellt intresserad av spel och dobber men för den som vill lära sig mer om nätpoker rekommenderar han sidan pokerspel.org där man kan jämföra olika pokersidor och hitta olika erbjudanden.

This entry was posted in Bangkok allmänt. Bookmark the permalink.

3 Responses to Pokerspelare

 1. Bangkokman says:

  Dock är det väl olagligt att spela även nätpoker i Thailand…

  • bangkokinfo says:

   Ja det har du helt rätt i. Myndigheterna stänger regelbundet inhemska spelsidor som omsätter x-antal millioner baht i månaden. Däremot brukar man se genom fingrarna på utländska sidor då pengarna, så att säga, kommer utifrån.. Alt att man besöker dem via en proxyserver. Den thailändska internetcensuren är ingen svårknäckt nöt direkt :)

 2. DD says:

  Jag skulle vilja träffa någon som har lagom med stålar, lagom vacker hustru (eller heter det en hen).. Hyfsade barn, OK bil.. Skapligt hälsa.. Och riktigt få höra mig för – hur det verkligen känns!

  Har en jäkla förmåga o komma i lag med folk o fä på “ytterkanterna” i livet.. Rika som troll, och knappt harmoniska.. Eller fattiga som fan – och väldigt hoppfulla!
  Kanske det inte finns något mitt i mellan? Något “lagom”.. Själv fabulerar jag så mycket – att de är näst intill omöjligt – och reda ut historierna..

  De jag varit riktigt, riktigt säker på i fyrtio år.. Är att jag inte “vill” något speciellt!

  Nej – jag kan inte något om poker alls.. Aktier/terminer – valutor osv.. Är jag väldigt duktigt på.. Liksom t.ex. cancer diagnoser (vissa), en hel massa om virus och hur man manipulerar gener..

  Jag vet inget som skulle göra mig gladare!!

  Jo – jag blir glad av Dina texter (o bilder)..

  De´ Du!

  DD

Leave a Reply