Pizza och mixade nyheter

I går blev det pizza till middag. Det kändes faktiskt bra att starta året med en Calzone på en av Bangkok bästa pizzerior, Limoncello. Vi hängde på låset klockan 18 och redan efter en halvtime var det fullt och lång kö på borden. Jag rekommenderar detta ställe på Sukhumvit soi 11 starkt!

info_2

Thailands utrikesminister tycker media ska fokusera mindre på konflikten i söder. Jag tycker tvärtom. Sätt press på alla inblandade att göra något åt konflikten. 5 500 människor har dött sedan 2004, vilket betyder cirka 500 personer per år. Varför lägga locket på? Detaljer i Bangkok Post.

Myndigheterna har meddelat att Bangkokbor får räkna med ordentligt trafikkaos de närmaste fem åren innan det blir bättre. Ingen är väl förvånad efter regeringens program där förstagångsköpare fick ordentlig rabatt på en ny bil, och gjorde att en miljon bilar såldes under det programet. Nu vill man minska antalet bilar. Detaljer i blaskan.

Bangkok är världens tredje mest besökta stad i en ny undersökning med 12,2 miljoner besökare 2012.

2 000 taxichaffisar har lovat att de ska följa lagen och aldrig vägra en körning och alltid köra på mätaren. Alltid nått men hur vore det om det genomförde systemt för alla taxis så man slapp detta strul med taximaffia och dess fasta priser med mera?

Avslutar i dag med en bild från Sukhumvit soi 11. Är skyltarna tillräckligt tydliga på detta ambulerande växlingskontor?

info_1

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Restauranger, Transport and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pizza och mixade nyheter

  1. Lu says:

    Tack för tipset, vi hade aldrig hittat till limoncello om det inte vore för denna bloggen. Det var så god pizza och stämning! /Första gången i Bangkok

  2. bangkokinfo says:

    Lu, det glädjer mig att ni gillade Limoncello. Säg till om det är något ni vill ha tips på.

Leave a Reply