Översvämningarna snart borta?

Är översvämningshotet mot centralaste Bangkok snart över? Svårt att veta men enligt en artikel i Bangkok Post så kan det vara över om 11 dagar i bästa fall. Det vore ju skönt för alla som drabbats eller hotas att drabbas att det börjat vända i alla fall. Mer i Bangkok Post.

Yingluck ställer in sin resa till USA över helgen. Bra beslut tycker jag, även om kanske hade möjlighet att ragga stålar och moralisk support för åtuppbyggnaden av de delar som drabbats.

530 döda nu. Läskigt!

Samtidigt så jag att vissa fabriksområden har öppnat igen. Gott tecken.

Själv har det blivit gymet, uppmixat med lite jobb och ryggläge vid poolen de senaste dagarna.

Drog förbi Khao San Road. Intressant ställe på många sätt. Men jobbigast är väl alla de indiska skräddarinkastarna som har noll känsla. Och numera när de verkar få stå mitt i smeten av gatan så skulle jag inte bli förvånad om de erbjuder en skitkostym på 20 minuter medan lillasystern syr upp den på gatan för 10 dollar eller vilket skumt erbjudande de kan hitta på.

Tur att de finns lite andra mysigare soier i området och på andra ställen på stan.

Ser nu fram mot Carlsbergs nya bar som öppnar på Sukhumvit soi 18 inom en snar framtid. Ser också fram till alla olika beer gardens med snacks och liveband i decemberkylan.

 

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Nattliv, Områden, Restauranger and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Översvämningarna snart borta?

 1. ja, jag hoppas verkligen att det vänder nu. Svårt att fatta att det är så otroligt mycket vatten på gator där vi själva knallade i våras. Känns oxå som att det finns stor risk att det uppstår en massa elände efteråt oxå. Hus som stått i vatten mår ju inte helt bra, stillastående vatten men döda djur sprider sjukdomar, avlopp och annat som sprids i just det vatten som folk lever i just nu. Hemskt!

 2. Matilda says:

  Hej! Vi ska ner till Bangkok om 3 veckor och tänkte ta bussen till Laos därifrån. Vet du något om läget med motorvägarna dit? Är de avstängda? Hörde att vägen ner till Hua Hin skulle vara avstängd i en månad nämligen.
  Jättebra blogg, fortsätt skriva! Skönt att få höra hur läget är från någon annan än tidningarna! :)

  • Bente says:

   Är du strandsatt, utan att kunna ändra din biljett, i Bangkok och vill ta dig därifrån? Eller på väg men söker allternativ plats i närheten. Hör av dig! Varmt välkommen till mig i HuaHin som är en trygg och vacker plats där allting finns att få tag på, havet är mera turkos längre söderut men så vill det alltid vara 2-3 timmar från en världsmetropol, här finns pool och sol, jag öppnar mitt hem i stället för att åka i mot strömmen. Kommer inte att kunna nå barnhemmet i norra Bkk som tänkt så som det ser ut, barnen måste ha blivit flyttade, jag är ingen avgörande faktor, bättre hålla sig ur vägen. Va vet jag? Jo, Flygplatsen i Bangkok berörs ej. TRygga platser är bland annat Hua Hin och en hel del andra ställen också så klart, finns mycket att läsa.. Överdriver medierna… Eller finns det andra starkare krafter som tystar ner för att inte uppröra och skapa panik. Vet ej, kommer inte att åka till Bkk i dag som planerat rädd för smittsamma sjukdommar och det sägs finnas förrymda krokodiler och andra farliga djur i flodvattnet… Spås ta 2 veckor förrän de översvämda gatorna är torrlagda. bentedesign@hotmail.com

   • bangkokinfo says:

    Hej Bente, verkligen omtänksamt av dig att välkomna översvämningsdrabbade personer till ditt hem. Man får ta hand om varandra i tider som dessa. om du vill kan jag även blogga om det? Mvh Bangkok Info

 3. bangkokinfo says:

  Madeleine. Många organisationer, tex Röda Korset har varnat för kolera, dengue, och mycket i bakvattnet av all denna misär. Men som jag förstått så har de rustat rätt bra för att ta hand om detta. Läskigt med ormar, krokodiler och annat också. 533 döda nu. Det är mer än tillräckligt.

  Matilda. Vägen söderut har hotats från avstängning, men har inte sett att den ska vara helt avklippt ännu. Tågtrafiken (vilket jag föredrar över buss) har varit haltande. Bussarna likaså. Ska försöka kolla upp närmare. Men som det ser ut så har det ju börjat vända. Om jag får tro nått så kommer de pumpa undan vatten från vägarna så fort det slutar forsa in.

  Dagens regn hjälper ju inte till dock.

Leave a Reply