översvämningarna fortsätter och annat!

En relativt lugn helg i Bangkok. Sov, jobba, träna, åt god mat och lite annat stod på schemat. Snart kommer det ner kompisar från Sverige igen som vill se stan. Fullt upp blir det då kan man säga.

Tyvärr verkar det som det inte finns något stopp på översvämningarna i Thailand just nu. Fler än 206 personer har omkommit. Värst är det i Ayutthaya verkar det som. Läs mer här. Samtidigt meddelas det att översvämningarna i Chiang Mai kostar 8 miljarder baht.

Skandalen med de “falska” övervakningskamerorna i Bangkok är nästan för löjlig. Visst kostar det pengar att sätta upp de riktiga, men det känns ändå som onödiga pengar i sjön.

Åt lite brocolli och svamp fräst i vitlök häromdagen. Smakens:

Undrar hur trafiken kommer se ut i Bangkok om nått år om “alla” nappar på subventionerat bilägande? Blir mycket mc-taxi framöver. Korsningen i Asoke nyligen:

I samma korsning men på en annan gatasnutt försökte en brandbil komma fram med sirenerna på högsta volym. Ingen försökte ens flytta på sig…tragiskt!

Lite tips:

Det finns många hotellbarer i Bangkok håller hög klass numera. Jag har tipsat om några redan förut. Tyvärr har några stängt igen också. V9 i Sofitel var ju riktigt trevlig. Tyvärr är den stängd för renovering. Vad som händer där får vi se.

Riktigt bra just nu är baren på Renaissance Bangkok Hotel. Bra läge, trevlig atmosfär och goda drinkar räcker långt för mig när det gäller en bra bar. Själva hotellet har jag inte bott på men ska rekommendera det till kompisar. Jag tycker baren är en bra start på en kväll på stan. Eller som en avslutning efter en shoppingrunda i området. Rekommenderas.

 

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Hotell, Nattliv, Transport and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to översvämningarna fortsätter och annat!

 1. Hej,
  Den där broccolin är det bästa min dotter vet när vi är i Thailand, och även jag gillar det skarpt. Fick otrolig Bangkok-craving just nu! :-)

  Angående hotellbarer – vi har ju aldrig haft möljigheten att glida omkring i någon tjusig bar då vi haft lillan med oss, men sist fantiserade vi om att vi skulle ta en kortvecka i Bkk, bara jag och sambon, gå på restauranger, hänga i barer och shoppa järnet! :-) Låter kanske cray att åka såå långt för såå kort tid, men vi älskar verkligen Bkk.

  Låter oroväckande med dessa översvämningar. När vi var i Bkk nu senast i april så regnade det varje dag nästan och hade så gjort rätt länge. Jag tänker på de som bor vid floden i hus som knappt håller för lite vind – hur går det för dem, vart tar de vägen?
  /Madeleine

 2. Erik says:

  Haha, det är lite skillnad mot trafiken i Stockholm :D

 3. bangkokinfo says:

  Erik, trafiken är väldigt intressant i Bangkok, och det är sjukt stor skillnad.

  Madeleine,
  Många evakueras till olika center som sätts upp. Det betalas ut pengar till som drabbas, men självklart är det tragiskt för alla som drabbas i Bangkok och Thailand igen. Man kan bara hoppas det löser sig snart.

  Och ja, jag tycker ni ska unna er en långhelg i bankan själva. Det är ni värda! Mat, spa, barer, och mycket annat väntar på er.

Leave a Reply