Översvämningar i Bangkok – uppdatering

Var tidigare idag nere vid Grand Palace och och kvarteren runt Khaosan Road som nu drabbats hårt av översvämningarna. Tog moppe-taxi och vadade fram sista biten. Helt sjukt mycket vatten! Hade bildats en liten sjö utanför templet och i gränderna runt omkring forsade vatten fram från floden i midjehöjd. Kom aldrig fram till Khaosan men såg att flera guest house på vägen hade bommat igen. Av förklarliga skäl blev det inte så många bilder tagna. Vattentäta halsväskan från Songkran kom väl till pass. Hemma sen åkte alla kläder snabbt ner till tvätteriet eftersom de stank av sunkigt flodvatten.

Flera vägar runt stan är avstängda sen de drabbats av översvämningarna. Läs senaste rapporten i BP.

Hittade en tecknad film som på ett bra sätt förklarar lite mer om vattenmassorna och vad som händer just nu. Engelsk text.

 

Strandade polaren ute i Pin Klao som jag skrev om tidigare, har nu kommit över en vattenskoter för att kunna ta sig fram till sitt vattenfyllda hus och rädda det som räddas kan.

Otroligt mycket rapporter nu i mediabruset från politiker och experter som säger olika saker om översvämningarna. Där jag befinner mig i innerstan är det fortfarande lugnt men nästan all mat i affärerna är hamstrad. Don Muang är fortfarande stängd men från Suwarnabhumi går planen som vanligt och vägen dit är OK.

Dags för lite sömn nu men vi hörs under morgondagen. Ska försöka uppdatera så fort jag hinner om utvecklingen kring översvämningarna. Over and out!

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply