Ny vecka

Gymmet

Precis gått upp och sitter här och skriver lite innan frukost. Har sagt det förut men säger det igen: Det finns ingen bättre start på veckan en att gå upp tidigt, käka en snabb frukost och sedan sticka till gymmet så man är där runt sextiden när de öppnar. Efter träningen kanske man ligger och softar några timmar vid poolen och kollar nyheter i paddan följt av en lunch ute på stan om jag har lite att göra. Men oftast blir det direkt tillbaka så man är hemma vid datorn innan morgonrusningen drar igång.

Polisen slår till mot tatueringsstudios?

Senast i raden av utspel från myndigheterna är att man tänker slå till mot tatueringsstudios där turister tatuerar religiösa motiv föreställande Buddha, Jesus och Hanesh bland annat.

Kulturministern Niphit Intharasombat säger att det kan anses kränkande mot religionerna om de tatuerade personerna i fråga uppträder opassande. Han har nu beordrar provinseguvernörerna att stoppa trenden. Niphit säger att religiösa tatueringar är vanliga över hela landet och framförallt i turistdestinationer som Phuket, Chiang Mai, och Khaosan Road, JJ och Tawanna market i Bangkok (Tawanna är en marknad i norra Bangkok med många tatuerare förvisso men helt utan turister)

Tycker det finns visst fog för kritiken av religiösa tatueringar men det gäller isåfall även thai, men det kanske skulle vara bättre om man la energin på att se till att alla tatuerare använde rena och steriliserade maskiner istället?

Oj nu är jag sen.. Vi hörs senare!

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply