Ny terminal

Utbyggnaden av flygplatsen i Bangkok godkändes igår. Kostnaden för detta ligger på 62 miljarder baht. Och man kommer inte vara klar före år 2015. Huvudanledningen till utbyggnaden av flygplatsen är att den redan är för liten och att det blir långa köer överallt. Läs artikeln i Bangkok Post. Mina kommenterar:

  1. Läge för korruption. Vi kommer väl ihåg alla turer runt nuvarande bygget
  2. Mycket folk? Over crowded? Om de öppnar alla luckor i immigration både vid in- och utresa så skulle köerna minska drastiskt där i alla fall.
  3. 62 miljarder baht. Jag vågar slår vad om att notan slutar på över 80 miljarder baht
  4. Klart år 2015. Har de ens påbörjat bygget då?

Jag kanske låter lite kräsen, men jag var på nuvarande flygplasten långt innan de var klara. Det skulle vara si och så bra……Men sen när de öppnade så var det en besvikelse för mig i alla fall. Väldigt långa avstånd ibland. Tur man inte är handikappad. Sen var det på tok få toaletter som dessutom svämmade över titt som tätt. Sen var det skandalen med King Power och deras sätt att få alla business där ute och dessutom höll på med en massa fuffens. Sen var det landningsbanorna som fick renoveras……..Mina förväntningar är höga och jag hoppas alla inblandade har lärt sig av misstagen.

Mina favoriter just nu:

  1. Sizzler salladsbar är värd pengarna trots tio baht prishöjning nyligen. Igår var det perfekt igen. Med “bottomless refill” på läsken också så blir det totalt 198 baht. Bra deal!
  2. MBK food center. Lunchkuponger som räcker långt i plånkan. Undrar när de övergår till plastkort som många andra food courts?
  3. Kompisar som varit på besök. Saknar dem redan.
  4. Trots allt. Nya terminalen på flygplatsen och nya airport link. Bangkok visar att de vill vara en internationell storstad.

Inte ens nära:

Myndigheternas lamhet för att stoppa alla som lurar turister på pengar på ett alla annat sätt. Visa musklerna inom detta område också.

This entry was posted in Bangkok allmänt, Restauranger, Transport and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply