News och mer om sociala media

30 000 rödtröjor samlades i Bangkok under söndagen i centrala Bangkok till  minne av 26 människor som dog för ett år sen i sammandrabbningarna mellan säkerhetsstyrkor och de röda. 800 skadades då också. Läs mer här.

Några kompisar kommer i veckan. De ska bo på Lebua hotel. De har lovat att bjuda på en drink eller kanske två på Sirocco. Motkravet är att jag visar dem runt i nattlivet. Inga problem som jag ser det.

Jag är inte superintresserad av att titta på golf, men jag kollade lite på Masters under helgen och framföra allt under sista rundan. Charl Schwartzel från Sydafrika avslutade med en långputt och vann. Det var riktigt bra golf och spännande. Dags att börja lira kanske?

Under söndagen började myndigheterna upprätta “check points” inför Song kran. De kommer göra alko-tester och busschaufförerna måste visa sina loggböcker. Man rekommenderar att busschaufförerna ska ta en halvtimmes rast varje fjärde timme. Omkörningar och att chaufförerna somnar bakom rattarna är de vanligaste olycksorsakerna.

Tips för Songkran. Var beredd på att du blir blöt. Vidta de åtgärder som behövs. Har du aldrig firat förut i Bangkok så är väl Khao San Road dagtid bra tips, och RCA och framförallt Route 66 på kvällen.

Bangkok Art and Culture Center stänger under Songkran från och med idag och en vecka framåt.

De familjer som drabbats av översvämningarna i södra thailand kommer få 5 000 baht var i stöd från staten sa Abbe. Tyvärr får de vänta tills efter Songkran. Man vill verifiera lokala myndigheter att de namn som finns på listorna verkligen är berättigade till hjälp.

Lite mer om sociala media som jag skrev om igår. Lite “The business of Facebook” fakta:

610 miljoner medlemsprofiler

För varje minut skickar användare 230 000 meddelanden. 95 000 status uppdateringar görs 65 000 foton taggas. Bland annat.

24% av användarna är amerikaner, 6% indonesier, 5% britter, och 4% turkar.

Facebook fick in 1,86 miljarder USD i annonsintäkter 2010, det beräknas stiga till 4 miljarder USD under 2011.

Coca Cola är det företag med flest fans på Facebook: 21,6 miljoner människor.

 

 

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Hotell, Nattliv, Områden and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply