När kommer iPhone 5 till Bangkok?

Köphysteri på flera ställen världen över när Apple lanserade iPhone 5 i slutat av september. Men i vanlig ordning får Thailand vänta ett tag till på den officiella realisen, och även efter den lär det dröja ett tag innan man kan knalla in hos en auktoriserad återförsäljare och köpa en över disk. Minns från tidigare år kötider på flera veckor när man väntade på 4:an och 4s.

Inget officiellt datum är ännu spikat men många rykten säger att de stora operatörerna AIS, True och Dtac börjar sälja 5:an den sista fredagen den här månaden. Förvänta er då kvällsöppet och långa köer på Paragon. Priserna kommer i princip vara som på tidigare modeller:

16GB  -  22,450 Baht
32GB – 26,350 Baht
64GB – 30,250 Baht

För den som inte orkar vänta och inte är så noga med garantin, kan man redan idag köpa insmugglade exemplar från Hong Kong på bland annat MBK till följande priser:

16GB  -  32,500 Baht
32GB – 36,500 Baht
64GB – 41,000 Baht

Själv var en kompis från Sverige här förra veckan och levererade en olåst telefon inköpt på nordens första Apple Store i Täby utanför Stockholm. Inga problem att fixa nytt Nano SIM hos AIS Serenade. Typiskt Apple att på nytt byta SIM-kortsformat så alla operatörer får anpassa sig därefter.

Som förväntat är den tunnare, snabbare och här större skärm en föregångaren. Den uppgraderade hastigheten märks så klart inte i det sega 3G-nätet (som inte ens är 3G) men på det trådlösa hemma  laddar den snabbare. Nya hörlurarna är bättre men uttaget sitter nu på undersidan så man måste ha telefonen upp och ned i fickan när man lyssnar på musik. Man har ett nytt smalare uttag till USB-kabeln vilken gör att gamla kablar och tillbehör som högtalardockan inte passar längre. För den som spelar spel (vilket jag inte gör) så är upplevelsen nu mycket bättre med nya skärmen och det finns redan nu en drös nya spel till iPhone 5 hos AppStore.

 

Vithetshysterin bland thailändska kvinnor når nu nya nivåer när Lactacyd introducerar sin nya kräm “white intimate” som även ska göra kroppens intima delar skinande vita. Den säljs även i Indien utan större framgångar men i Thailand ska tydligen försäljningen går bra..

This entry was posted in Shopping and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply