Mixat från Big Mango

Lördag förmiddag i Bangkok, och nattens regn känns. På ett bra sätt. Det regnade häftigt under nån timme och det var välbehövligt. Det rensade upp luften och sänkte temperaturen. Det känns nästan svalt trots att det redan är 30 grader.

Var nere på en av de nya heta vinbarerna i Bangkok i går då de hade vinprovarkväll. Helt ok viner, helt ok arrangemang. Dock hem tidigt då helgen är laddad med aktiviteter. Återkommer om det.

Admiral Pub & Mermaid Hotel

Sen Café Europe och ScanDeli försvann från marknaden med endast några månaders mellanrum så är det i stort sett bara The Stable som man kan få skandinavisk mat på. Dock kommer ScanDeli återuppstå inom kort med ny ägare, nytt namn. Mer om det inom kort.

Dock finns också Admiral Pub på soi 29. De har mjukstartat sen de återuppstod under fjärde kvartalet förra året. Hotel Mermaid som Admiral Pub ligger i är inte helt klart, så man mjustartar lite.

Hotel Mermaid ligger endast några enkla steg upp i Sukhumvit 29 och känns som ett intressant alternativ om man vill bo i det området, tycker jag. Värt att kolla in.

Admiral Pub är nytt och fräscht, kanske lite för nytt. Jag hoppas och tror det kommer bli mer folk snart. Menyn är bra och man har mixat det skandinaviska rätter med lite pasta och annat. Smörrebröden är smaskiga. Man har också en trevlig vinkällare, där man kan bli medlem för 5 000 baht. Då får man vinflaskor för de pengarna. Vinerna läggs i din egna vinbox, som du får en nyckel till. Sen kan man sitta och smutta på de rätt tempererade vinerna i avslappnad miljö. Trevligt arrangemang, får se om man ska bli medlem där. Prins Henrik av Danmark har varit här och blivit medlem också. Bara det…

BTS

BTS håller på att byta ut sina olika varianter på Smartpasses. Man ska nu köra nått som heter Rabbit card (ful design, ska ta en bild). Man får byta kort för 50 baht. Priserna kommer höjas på BTS så klart (vilket de redan gjorde nyligen), men det fina är att inom en allt inte för avlägsen framtid (vad det nu betyder i Bangkok?) så ska kortet gälla även på tunnelbanan MRT. Allvarligt talat. Titta på omvärlden och titta hur det funkar. Hong Kong är en förebild så klart.

Ett tips för nu. Mer kommer:

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Hotell, Nattliv, Restauranger, Transport and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mixat från Big Mango

 1. DD says:

  Tack för trevlig text – och fina bilder!

  Hur mår levern?

  DD

 2. bangkokinfo says:

  Tack DD,

  Senast jag var på hälsoundersökning var värdena bra så den mår nog prima :)

Leave a Reply