Mixat från Bangkok

Läskigt med allt som händer nu. Jordbävningen för några dagar sen, var det bara början på något större för området? Vad händer i så fall med Bangkok?

Sen de senaste dagarnas oväder känns ju inte heller så där kul. Koh Samui och andra delar av landet. Fyra byar och sammanlagt cirka 1 000 personer blev helt avskärmade från hjälp. Stora landarealer är förstörda. Läs mer här.

Har svårt att höra skillnad på alla musikstilar ibland. Jag vet att jag är trött på den CD-skiva de kört på Route 66 varje kväll de senaste fem åren. Man kan nästa ställa klockan efter låtarna ibland. Men den musikstil som kallas tech house brukar jag höra en del på P3′s musikguiden på fredagar. Brukar lyssna i efterhand på lördagar. Kommer inte ihåg vad tjejen som kör heter, men bra musik spelar hon, bland annat just tech house. Så jag funderar att dra ner på Café Democ ikväll som har tech house DJ Ekanan på besök.

Au Bon Pain gör goda bagels, jag gillar att man kan bestämma helt själv vad man vill ha på. Men deras utbildning stinker fett. Jag vet inte vad jag gör för fel för att de ska misslyckas så ofta. Står numera vid servicedisken och tittar och korrigerar. Tyvärr.

Ett av mina favoritmärken just nu är Adidas. Jag hoppas de kan få hit alla coola grejer som de pumpar ut på annat håll. Visst de får hit coola sneakers, men det finns ju fler linjer….Vi får se.

Missa inte bokmässan som håller på fram till den 6 april på Queen Sirikit National Convention Center.

Och gillar du Korea-pop som vi skrivit om tidigare så är det dags nu helgen igen. Pojkarna i JYJ uppträder på Impact Arena lördag och söndag.

I raden av alla “old timers” inom musikvärlden så kommer nu Lionel Richie till Bangkok. Den 8 april är det dags på Impact Arena.

Varför får jag aldrig nog av morning glory? Härom dagen blev det frukost, lunch och middag med morning glory.

 

This entry was posted in Bangkok allmänt, Nattliv, Områden, Restauranger, Shopping and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Mixat från Bangkok

 1. Chris says:

  Hur är Café Democ? Det är klubben som ligger vid Kao San Road? Jag har varit här nu ett tag och jag letar efter klubbar som har en bra blanding av locals och utlänningar. The Club (som ligger just på Kaosan) tycker jag är ganska bra. Där har man ett dansgolv av västerländsk modell samt många locals som är nyfikna på västerlänningar och det är lätt att få kontakt med folk. Även RCA är okej, men där är det svårare att träffa folk. Håller du med mig? Har du några tips?

 2. bangkokinfo says:

  Café Democ, The Club är trevliga ställen rätt kvällar. Dock är det ju enligt mig för mycket västerlänningar på de klubbarna. Många av västerlänningarna som kommer till Bangkok idag kan ju inte sköta sig. Kommer i shorts, flip flops etc och tror att har koll på läget. Det kan ju förstöra stämning lite, inte för mig men thaiarna kan rynka lite på näsan. Men orkar inte raljera mer om det nu. RCA funkar men också där har ju ägarna tröttnat på västerlänningar till viss mån. Svårare att träffa folk vet jag inte. Men klart, stor skillnad på RCA idag och säg 5-7 år sen. Ett tips är att testa något av de mindre ställena på RCA, men de är ju bäst på helgerna. Ett alternativ är ju Tapas på Silom. Flera våningar, olika sorters musik, bra stämning.
  Vi syns i vimlet…
  Dags för middag och en utgång.

 3. Frallan says:

  Haha, jag vet vad du menar med morning glory, det är en riktig favorit, och den bästa får man på Cook Kai, Klong Nin på Lanta. Den är gratis men man måste säga till för den står inte med i menyn. Jag skickar alltid dit folk jag känner som kommer till Lanta.

  Lionel Richie! Vilken skräll. Vill minnas att det blev många tryckare på 80-talet!

 4. bangkokinfo says:

  Morning Glory – alltid på min top tio lista över maträtter i Bangkok.

Leave a Reply