Mitt i veckan

*Uppdaterad* Lunch idag på soi Thaniya i Silom. Haket heter Tsukiji och ligger ungefär 150 meter upp i soien på höger sidan om man kommer från BTS Saladaeng. Till lunch serverar man olika set-menyer från 180 baht och uppåt. Man bör komma redan när de öppnar vid 11.30 om man vill ha någon sushi, då de har en begränsning på 60st rabatterade set per dag. Kvällstid är det betydligt dyrare. Alla är välkomna men man riktar sig först och främst till japaner, och viss mån thai, så räkna inte med några engelskspråkiga lunchmenyer. Rekommenderar är luncha här om man vill ha bra japansk mat för en billig peng.

Var också där och åt middag igår måndag. Notan blev inte helt oväntat större, men det var väl värt då den importerade japanska fisken smakade utmärkt. På kvällen hade man även japanska servitriser vilket var ett trevligt inslag.

Blev sen fast i MBK i två timmar då regnet öste ned under eftermiddagen.

I torsdag förra veckan greps en av The Pirate Bays grundare, Gottfrid Svartholm Warg, i Kambodjas huvudstad Phnom Penh. Där han har uppehållit sig en tid. I går beslutade man sig för att utlämna honom till Sverige efter att ha träffat representanter från svenska myndigheter. Länderna har inget utlämningsavtal mellan varandra men det hela löste sig ändå eftersom Sverige hade efterlyst honom internationellt. Väl hemma väntar 1 år bakom galler samt ett väldigt stort skadestånd till diverse upphovsrättsinnehavare.

Tänkte dra ut nu för en sen middag men alla verkar oja sig så mycket för lite duggregn på kvällen så det blir nog något lättare hemma och sen upp tidigt i morgon istället.

This entry was posted in Restauranger and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mitt i veckan

 1. DD says:

  Bror!
  Trevlig text – blöt bild.. men ändå! De påstås att vara på sjön – utan båt.. Kan verkligen likna skit! Att käka o dricka sig igenom ett par timmar på Super Markadon, medan Skaparen tvättar sitt byk.. är lindrigt!

  Så – ett straff, får inte bli värre än brottet.. Eller? Vedergällning, är väl som o pissa i brallan.. Varm o skönt, en stund..

  Varför blir man inte enbart glad, nykter o pigg av rikedom.. Jag känner en o annan som pundar.. Och gemensamt är – dom är väldigt “framgångsrika”.. O ledsna!

  Ha det gott!

  DD

 2. bangkokinfo says:

  Tjena DD,

  Nu drack jag iof inte mig igenom de där timmarna hehe, men tack för kommentaren och kul att höra från dig!

Leave a Reply