Mer osäkert i Bangkok?

Jag vet inte fler detaljer om omständigheterna runt den svenske mannens död just nu. Vill naturligtvis inte avslöja hans namn. Men det verkar ju onekligen som hans fru knivhuggit honom till döds i ett familjebråk. Hon är anhållen. Tragiskt. Det är bara att beklaga att sånt ska hända.

Om jag inte minns fel så omkommer 30-40 svenskar om året i Thailand. Många av ålderdom, men det sker även många självmord. Och en del fyllstyrningar med mera.

Osäkert igen i Bangkok?

Ja det verkar inte bättre. 7-8 granatattacker sedan maj. Igår hittade man tre bomber i Bangkok. De smällde aldrig av som tur vad. Men Abhisit åtar åtgärder. Idag fredag ska ännu fler poliser och militärer ut på gator och tog för att garantera säkerheten runt drygt 400 kritiska ställen. Kommer det flera attacker? Bomber? Granater? Blir det nya demonstrationer?  Läs mer här.

Och ännu en gång vill jag varna för allehanda lurendrejare. Senast igår såg jag vid två tillfällen hur utlänningar blev tagna av den så kallade “cigarettpolisen” på plattformen utanför MBK. Brott: de hade skräpat ner genom att fimpa. Så tänk på var ni fimpar etc. Visst, det finns inga bra ställen på plattformen sen de tog bort askkopparna. Läs mer här.

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply