Matlagningskurser

Den thailändska köket är på frammarsch globalt och även i Sverige. Förutom snabbmatsvarianten har även flera gourmetkrogar, som lagar olika varianter av thaimat, öppnat på olika håll i världen.

David Thomson är en känd australiensisk thaikock som öppnat prisbelönta restauranger som Nahm i London och Kiin Kiin i Köpenhamn. Båda två har senare öppnat filialer i Bangkok. De har dock fått kritik då vissa thai menar på att ingen utlänning ska komma hit och lära dem hur man lagar thaimat!

I Sverige, hur som helst, verkar dock utbudet av bra “riktig” thaimat vara begränsat. Många Kina restauranger som för 10-år sen la till sushi på menyn har nu även börjat köra thai medan andra restauranger med thailändare som står för matlagningen anpassar sig efter vad man tror att svensken vill äta.

Om man vill lära sig att laga och äta riktig thaimat hemma kan man istället gå en matlagningskurs i Bangkok, vilket har blivit riktigt populärt på senare år. En kompis som jobbar på flygsökningsmotorn Skyscanner har skrivit en gästartikel i ämnet på bangkokinfo.se

Jag har även lagt upp hotellguiden på siten.

Ett nytt fenomen man kan se i framförallt förortsmalls i Bangkok är faranger som försöker sälja kosmetika och dylikt. Nästa steg i karriären efter engelskalärare? :)

Tyvärr fortsätter översvämningarna. Trist! Hoppas det tar slut snart

Det ska bli hårdare tag mot narkotikasmuggling. Bra! Läs mer här.

Nu ser jag fram mot helgen. Ska bli skönt att umgås med kompisar, träna och slappa. Skönt.

En av kompisarna vill träffas på baren Red Sky som ligger på 55:e i Centara Grand Hotel som ligger vid Central World. Hotellet är stort och hyfsat flashigt, inte top tio i Bangkok kanske men de har flera bra restauranger och baren Red Sky är trevlig, speciellt sen de byggde till den lilla plattformen ovanför själva baren. Så nu kan man gå hela varvet runt. Visst det är högre i baren i Baiyoke Tower, men Red Sky är en betydligt trevligare miljö tycker jag. Det är lättare att ta sig till och sen när man ska vidare på stan så är det smidigare.

En bild från Red Sky:

Har inte så mycket tips att bjuda på inför helgen förutom de som redan har tipsats om i veckan.

BAngkok – Never a dull moment!

 

This entry was posted in Aktiviteter, Restauranger and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply