Måndag igen

Förra veckan kommer inte gå till historien som min bästa i Bangkok. Det är väl flera anledningar till det. Men framför allt så kraschade min dator och det tog fyra dagar för de som jag anlitade att fixa det. Det tog musten ur mig på många sätt. Trist, jag tappade en del viktiga filer men framför allt tappade jag tid och fokus. Nu är man på spåret igen.

Valentine

Valentine i Bangkok firas stort brett och överallt. Går inte att missa, detta är en viktigt högtid för thaiarna. Har fått flera inbjudningar från olika restauranger och barer. Tycker det för det mesta verkar vara några snygga prisjusteringar med en flaska bubbel inslängd. Inget som sticker ut känns det som. Men det firas på många ställen och många hippa restauranger är fullbokade redan.

Engelska pubar

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i de engelska/brittiska pubar som finns överallt i Bangkok. Det finns några man kan utesluta direkt enligt mig. Och det är de som ligger i källaren nånstans. Tänker då mest på populära The Londoner och även Huntsman. Men även nyöppnade Pintsman med sitt mycket fina utbud på ölsorter. Tyvärr funkar det inte för mig. Jag gillar däremot Robin Hood. Stora portioner, ok priser, bra läge med trafikpulsen direkt utanför fönstren.

Några bilder från The Londoner (som en polare absolut ville träffas på):

Premier Leauge

Häromdagen visades bucklan från Premier Leauge som Manchester United vann senast. Den visades upp på det lilla torget mellan Siam Center och Siam Discovery. I år blir det väl en kamp mellan United och City. Hoppas på City.

Nana Plaza

Marken där “sunkbarsområdet” Nana Plaza ligger är såld. Med tanke på de nya ägarnas normala affärsmodell med hotell och lägenheter så känns det som att Nana Plaza kommer byta skepnad inom en överskådlig framtid. Är jag helt fel ute? Jag tror de nuvarande hyreskontrakten kommer sägas upp om det inte redan skett. Sen kommer väl det bli massa tjafs om det. Men jag hoppas dock att vi får sen upprensning. Blir intressant att se vad som händer med det området.

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Hotell, Områden, Restauranger and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Måndag igen

 1. David says:

  Hallå där! Jag ska bo i Bangkok till mitten av Maj, har nu bott här i en månad. Boendet jag har är ett riktigt Kalle Anka-boende. Läget är bra, bor 10 minuter från BTS vid Surasak, men dels är detta stället skött så otroligt dåligt, dels hyr de även ut per natt vilket leder till att många partyturister håller mig vaken om nätterna,. Jag betalar nu 10,000 baht i månaden för ett litet rum med tv, kyl, air con och pool på hotellet. Har du möjligtvis några tips på boenden, gärna serviced apartments som ligger runt 10-15tusen i månaden?

 2. DD says:

  Bror!

  Välkommen tillbaks till cyberrymden! Vi var oroliga!

  DD

 3. Erik says:

  Skulle väl dock vara roligt om Zlatan fick ta hem pokalen iår?

  Tycker han är värd det :)

 4. bangkokinfo says:

  David, att hitta bra boende till ett rimligt pris i Bangkok kan vara en riktig djungel faktiskt. Många ställen vill även att man signar minst halv eller 1-års kontrakt.

  En kompis brukar bo här och kan rekommendera det starkt. Allt är bra skött och utan strul! http://www.21livingplace.com/

  DD, tack ska du ha :)

  Erik, nja tycker killen har lite attitydproblem men är en grymt bra spelare :)

Leave a Reply